AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı! AKP’nin “Yeni Anayasa” tuzağı!
Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Görkem Yeltan, Ergeç, eşinin soyadının iptali için dava açtı.
Geçen yıl evlendikten sonra soyadının değiştiğini belirten Görkem Yeltan Ergeç, “Görkem Yeltan olarak biliniyorum. Bir kadının evlilik sonucu eşinin soyadını almak zorunda bırakılması hak ihlalidir. Mesleğim gereği evlenmeden önceki soyadım ile tanınıyorum ve evlilik birliği içinde evlenmeden önceki soyadımı kullanmak istiyorum. Evlilik soyadımın iptalini istiyorum” dedi.

EVLENMEDEN ÖNCEKİ SOYADINI İSTEDİ

Kamuoyunda daha çok 90'lı yılların sonuna damga vurmuş "Yılan Hikayesi" dizisinde "Komiser Derya" rolüyle tanınan Görkem Yeltan Ergeç, geçen yıl evlendiği eşinin soyadını kullanmak istemedi.

Sinema ve dizi oyunculuğunun yanı sıra yazarlık ve yönetmenlik yapan Görkem Yeltan Ergeç, evlenmeden önceki soyadını kullanmak ve eşinin soyadının iptali için İstanbul Aile Mahkemesi'nde dava açtı.

Görkem Yeltan Ergeç, avukatı aracılığı ile mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, sanat çevresinde ‘Görkem Yeltan’ olarak tanındığını ve evlendikten sonra aldığı ‘Ergeç’ soyadını istemediğini belirtti.

Mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, Görkem Yeltan Ergeç’in avukatı bir kadının eşinin soyadını almak zorunda kalmasını hak ihlali olarak değerlendirdi. Dava dilekçesinde şu görüşlere yer verildi: “Bir kadının evlilik sonucu kocasının soyadını almak zorunda bırakılması, evlenmeden önceki soyadını; evlilik soyadının yanında kullanması hukuken mümkün olsa dahi kişiye sıkı sıkıya bağlı haklarının ihlali olarak değerlendirilmelidir. Müvekkilim evlilik birliği içerisinde sadece evlenmeden önceki soyadını kullanmak istemektedir. Evlilik soyadının iptali ile sadece evlenmeden önceki soyadını kullanmasına izin verilmesini talep etmek zorunlu olmuştur. Davamızın kabulü ile ‘Ergeç’ olan evlilik soyadının iptali ile evlilik birliği içinde sadece ‘Yeltan’ olan soyadını kullanmasına izin verilmesini istiyoruz”

GÖRKEM YELTAN ERGEÇ KİMDİR ?
Avukatın sunduğu dilekçede, Görkem Yeltan Ergeç'in sanatçı kişiliğine atıf yapılmak için özgeçmişi de ayrıntılı olarak yer aldı. Dava dilekçesinde yer alan bilgiye göre, İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan sanatçı, 1993 yılından bu yana çeşitli televizyon dizilerinde, sinema filmlerinde ve tiyatro oyunlarında rol aldı. Evlenmeden önce Görkem Yeltan olarak tanınan oyuncu 2001 yılından bu yana ise yazarlık yapıyor. Görkem Yeltan Ergeç, 18.Altın Koza Film Festivali’nde ‘Eylül’ adlı filmle, 16. Altın Koza Film Festivali’nde ise ‘Uzak İhtimal’ adlı filmle ‘ En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Aynı zamanda çocuk kitapları da yazan Görkem Yeltan Ergeç’in yayınlanmış 16 çocuk kitabı bulunuyor. Görkem Yeltan Ergeç oyunculuğun ve yazarlığın yanı sıra bu yıl çekilen ‘Yemekteydim ve Karar Verdim’ isimli sinema filmiyle yönetmenlik koltuğuna oturdu. Görkem Yeltan geçen yıl evlendi ve evlendikten sonra soyadı Görkem Yeltan Ergeç olarak değişti.
Cihan

Editör: TE Bilisim