Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı! Sadettin Tantan’dan tarihi uyarı!
Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, 2016 Yılı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın 3.sünde yaptığı konuşmada, "Devletiyle, milletiyle bu millet demokrasisine, ülkesine, vatanına, geleceğine sahip çıktı.” dedi.
Vali Ustaoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde FETÖ'nün isteği doğrultusunda hareket eden çeşitli rütbedeki darbecilerin de vatan haini olduğunu söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Salonu'nda yapılan toplantının açılışında konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Vali Ustaoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde FETÖ'nün isteği doğrultusunda hareket eden çeşitli rütbedeki kişilerin o rütbeleri hak etmediğini, onların vatan haini olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti, "Çünkü ülkemiz tarihinde görülmemiş bir düzeyde, Yunanlılar bile bu ülkeyi işgal ettiğinde meclisimizi bombalamadı, sivil halk katliamı belki yapmadı ama gözü dönmüş bu cani sürüsü, bir meczubun peşine takılmış maalesef ülkemizi ciddi bir şekilde kalkışarak demokrasimizi esir almaya kalktılar. Ama Allah'a şükürler olsun devletiyle, milletiyle bu millet demokrasisine, ülkesine, vatanına, geleceğine sahip çıktı. İnşallah böyle bir rezaleti, böyle bir kahpeliği ülkemiz bir daha yaşamaz."

Olayın ilk anlarından itibaren kendisinin de belediye başkanı ve diğer ilgililerle birlikte koordine olarak Bayburt'ta böyle bir şeye kalkışanların engellenmesi adına çalışma yaptıklarını ifade eden Vali Ustaoğlu, "Güzel bir koordine ile iş birliği içerisinde başta jandarma, emniyetimiz, tüm birim temsilcilerimiz olmak üzere gerekli tedbirlerimizi aldık." diye konuştu.

Türk halkının gözü dönmüş bu canilerin emellerine ulaşmaması için kahramanca mücadele ettiğini de ifade eden Vali İsmail Ustaoğlu, "Kendisini kahramanca tankların altına atarak, silahların karşısında dimdik duran yaşlısıyla, genciyle vatandaşlarımızdan şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Bunlar gerçekten demokrasi şehidi olarak tarihe geçtiler. Yüzlerce yaralımız var. Onlar o fedakârlığı yapmasa, bugün ülkemizin ne durumda olacağını tahmin etmek bile istemiyorum. Bu yaralılara Rabbim acil şifalar versin" ifadelerini kullandı.
Cihan

Editör: TE Bilisim