Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
Gazeteci yazar Ahmet Şahin Hoca'nın serbest bırakılmasının ardından açıklama yapan avukatı Yusuf Danyal Kılıçalp, "Şu an sözün ve hukukun bittiği yerdeyiz. Müvekkil ile ilgili suçlama darbe, örgüt üyeliği. Örgüt üyeliğinden dolayı soruşturma yapılmış." dedi.

Emniyette verdiği ifadesinin ardından serbest bırakılan Ahmet Şahin Hoca'nın avukatı Yusuf Danyal Kılıçalp açıklamalarda bulundu. Ahmet Şahin Hoca'nın ifadesinin ardından serbest bırakıldığını söylen Kılıçalp, "Ahmet Bey’den sonra Hüseyin Gülerce ifade verdi. İfadeyi İrfan Fidan savcı aldı. Şu an sözün ve hukukun bittiği yerdeyiz. Müvekkil ile ilgili suçlama darbe, örgüt üyeliği. Örgüt üyeliğinden dolayı soruşturma yapılmış." dedi.

Şahin Hoca'nın savcıya verdiği ifadenin içeriği ile ilgili Kılıçalp şunları söylesi: "Zaman Gazetesi’nde 2009 yılında yazılmış bir yazı var. Bu yazıda takiye ile ilgili bir yazı yazmış. Bu yazıyı sordular. Bu yazıyı Fethullah Gülen’in bir sohbetinde tahşiyeden bahsediliyor. Size bununla ilgili talimat mı geldi? Sayın Ekrem ‘Dumanlı bu yazı ile ilgili size talimat mı verdi?’ diye soruldu. Kendisi bu diziyi seyretmediğini, televizyon seyretmediğini, 79 yaşında olduğunu, sadece dini konularla ilgili yazı yazdığını söyledi. Müvekkilim bir köşe yazısı yazarak ve bu da dini içerikli yazı yazarak, hiçbir şekilde tahşiye örgütüyle ilgili olmayan bir örgütle ilgili yazı yazmıştır. Bundan dolayı gözaltına alınmıştır. 5 yıl önce yazdığı yazı için yazılmıştır. Yazıda kendi düşüncelerini ifade etmiştir. Bundan başka bir şey yoktur. İsnat edilen suç bu yazıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliğini yıkmak için ortaya çıkmış bir örgüte üyelikten yargılanmış ve gözaltına alınmıştır. Sorulan soruları bir hukukçu olarak utanıyorum. Nasıl böyle bir iddiada bulunulur? Halen anlamış değilim."

Konuşması sırasında hukukla ilgili yapılan yeni düzenlemelere de tepki gösteren avukat Kılıçalp, "Makul şüphe ile ilgili bir düzenleme yapıldı. Hiç kimsenin hukuk güvenliği kalmamıştır. Herkes gözaltına alınabilir. Bundan dolayı utanıyoruz. 79 yaşındaki bir insanın bu iddialarla gözaltına alınmasının yegane sebebi şudur. Yeni yapılan düzenlemede terör örgütüne üye olanların mal varlığına el koyma ile ilgili düzenleme yapılmıştır. Buradaki amaç Samanyolu Televizyonu ve Zaman Gazetesi’nin örgütle bağlantısını söyleyip, bu kurumların mal varlığına el koyma amacı güdülmektedir. Köşe yazarları baskı altına alınmaya çalışılmakta." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim