YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN YAĞMURDERE ESKİ DEĞİRMEN
Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, Vali Seyfettin Azizoğlu ve beraberindekilerin Kongre Caddesi'ne geçerek, yenileme çalışmaları tamamlanan tarihi kongre binasının açılışıyla devam etti.
Belediye Başkanı Köksoy başkanlığındaki ekip, 1. ve 2. Ardahan Kongrelerini temsili olarak canlandırdı. Kongrede alınan kararlar, törene katılan vatandaşlara sinevizyon gösterisiyle sunuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünü ve Ardahan kongrelerinin 94. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını anımsattı.
Bölgenin kurtuluşu için verilen mücadelenin eşsiz bir kahramanlık örneği olduğunu vurgulayan Köksoy, " Burası birçok medeniyet ve uygarlığa beşiklik etmiş bir bölgedir. Tarihi önemi, yaptığımız kongrede de görüleceği gibi büyüktür. 40 yıldan fazla esaret altında kaldıktan sonra bu bölge, insanımızın ve silahlı kuvvetlerimizin eşsiz mücadelesi sonucu 92 yıl önce bu gün bizim olmuştur. Ardahan Kazım Karabekir ve Halit Paşa komutasındaki ordu tarafından 23 Şubat 1921 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır. Esaret altında kalarak bölgenin kurtuluşuna vesile olan kahramanları ve bölgenin tarihini herkesin bilmesi gerekmektedir. Kahramanlarımızın özellikle ders müfredatlarına alınmasını istiyoruz. Bu konuyu ben her ortamda dillendiriyorum. Bunu gençliğimizin bilmesi son derece önemlidir. " dedi.
Konuşmaların ardından, şiir dinletisi, halk oyunları gösterisi ve halk ozanlarının söyleşisiyle devam eden tören, atlı gösteriler ve askeri bando konseriyle sona erdi. Törene, Vali Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilisim