İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor İETT’den zam açıklaması: Biletler maliyeti karşılamıyor
Hataylı bir firma tarafından enerji sistemlerinde kullanılan parçalı boruların toz altı kaynak yöntemiyle birleştirilmesini sağlayan makine sisteminin tasarımı ve geliştirilmesi projesi TUBİTAK tarafından destek kapsamına alındı.

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da faaliyetlerini sürdüren Hatboru, dünyada enerji kaynaklarına olan yönelimi takip ederek TÜBİTAK’a proje sundu. Hatboru Yönetim Kurulu Başkanı ve Makine Mühendisi Mehmet Kılıçlar’ın geliştirdiği proje TÜBİTAK tarafından destek kapsamına alındı.

Acımasız küresel rekabet ortamında yatırımın ve üretimin sürdürülebilmesi, genişleme ve büyümenin gerçekleşebilmesi için işletmelerin tüm dünyaca kabul gören yeni yatırım alanlarına yönelmesi gerektiğinin ortaya çıktığını söyleyen Kılıçlar buradan hareketle 'Parçalı boruları Toz altı Kaynak Yöntemiyle Birleştiren Makine Sisteminin Tasarımı ve Geliştirilmesi' projesini hazırladıklarını söyledi.

Uluslararası firmalara, dünyada çeşitli ülkelerde kurulan enerji hatlarına; sistemin önemli parçalarını, dünyada sadece birkaç üreticinin yapabileceği ölçü hassasiyetinde üreterek destek vermek amacıyla bu projeyi hazırladıklarını anlatan Kılıçlar şöyle konuştu: "Vizyonumuz gereği araştırma ve geliştirmeye de önem vermekteyiz. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı tarafından desteklenmesine karar verilen 1501 – Tübitak Sanayi AR-GE Projelerini Destekleme Programı kapsamında 'Parçalı boruları Toz altı Kaynak Yöntemiyle Birleştiren Makine Sisteminin Tasarımı ve Geliştirilmesi' başlıklı projemizin çalışmaları hızla sürmektedir. Bu makinenin dünyada ve ülkemizde bir örneği bulunmamaktadır."

Editör: TE Bilisim