MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI! MARAŞ'IN BAĞLARI ÖKSÜZ KALDI!
Nizip Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (NASİAD), Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ‘Çanakkale Şehitleri, Dönmeyi Düşünmediler’ başlıklı bir panel düzenledi.

Nizip Belediyesi Konferans Salonu'nda yapılan panelde konuşan Tarihçi Zakir Kömürcü, Çanakkale'de yaşananları anlattı. Hiçbir milletin tarihinde olmayan Çanakkale destanında ecdadın genç nesillere örnek alacakları bir hayat bıraktıklarını vurgulan Zakir Kömürcü, "Gençler tarihimizi çok iyi araştırmalı, en ince ayrıntılarına kadar öğrenmeli. Bu millet milli kahramanlarını unutmamalı,daima hatırlamalı." dedi.

Çanakkale savaşını birkaç saatlik programlara sığdırmanın imkânsız olduğunu aktaran Zakir Kömürcü, "Ecdadımız kanlarıyla bu toprakları sulamış ve Çanakkale’nin geçilmez olduğunu dünyaya göstermiştir. Çanakkale bir varoluş, mücadelesidir, milli mücadelenin provasıdır, son karakolun düşman işgalinden kurtuluşu, bir yönüyle dünyada son teknoloji karşısında bu milletin nasıl ayakta kalma mücadelesi verdiğinin çok önemli bir göstergesidir." diye konuştu.
Çanakkale’de,Türkü, Lazı, Çerkezi, Kürdü, Arabı, Alevisi, Sünnisi hep beraber savaşarak Topyekün bir miletin var olma mücadelesi verdiğini ifade eden Kömürcü, "Çanakkle Birliğimizin Kanıtıdır" dedi.

Çanakkale savaşında yaşanan destansı mücadeleden kesitler aktaran Zakir Kömürcü'nün 'Kan Çiçekleri' adını verdiği sunumunu izleyenler duygusal anlar yaşadı.

Programa Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip Müftüsü Mustafa Genç, daire amirleri ve salonu dolduran çok sayıda davetli katıldı.

Editör: TE Bilisim