ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR! ELAZIĞ BELEDİYESİ BU HAKSIZLIĞI DÜZELTMELİDİR!
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürü Halil Murat Demir, 2012 yılında Adıyaman'da değişik kurumlara toplam 3 bin 500 ton asfalt yardımı yaptıklarını söyledi. Demir, 2003–2012 yılları arasında yaptıkları asfalt yardımının 25 bin 310 tonu bulduğunu belirtti.

Halil Murat Demir, yaptığı açıklamada, TPAO olarak asfalt yardımına devam edeceklerini belirtti. Yardım miktarının yıldan yıla artış ya da düşüş gösterdiğini kaydeden Demir, Adıyaman ve ilçelerinde sondaj kuyularının olduğu alanlardaki belediyelere, Adıyaman Valiliği’ne ve İl Özel İdare Müdürlüğü’ne uzun yıllardır asfalt konusunda katkıda bulunduklarını hatırlattı.

        Demir, şunları kaydetti: “Asfalt katkısının gerekçesi kurumumuzda asfalt ekibinin olmamasıdır. Sondaj üretimi için kullandığımız yollarda zaman zaman ufak tefek yıpranmalar ve bozulmalar meydana gelebiliyor. Ekipmanımız olmadığı için ilgili belediyelere vermiş olduğumuz asfalt yardımıyla yolların tadilat ve tamiratları yapılıyor."

        2012 yılı içerisinde yapılan asfalt katkısının 3 bin 500 ton olduğunu da ileri süren Halil Murat Demir, “Asfalt yardımının 750 tonu Adıyaman Valiliği’ne, bin 700 tonu Adıyaman Belediyesi’ne, 650 tonu Kâhta Belediyesi’ne, 350 tonu ise Akıncılar Belediyesi’ne yapıldı. Bu rakamlar toplandığında kurum olarak il ve ilçelerimizdeki ilgili kurumlara 3 bin 500 ton asfalt katkısı sağladığımız ortaya çıkıyor. Son 9 yıl içerisindeki yardımlarımızı hesaplayacak olursak, il ve ilçelere 2003–2012 yılları arasında yaptığımız asfalt katkısı 25 bin 310 tondur. Bu rakam yıldan yıla faaliyetimizin azalmasına veya çoğalmasına göre değişiyor. Faaliyetimiz devam ettiği sürece asfalt yapımımız devam edecek.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim