Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Gerçek dini ve milli eğitime kim karşı çıkar? En büyük zorunlu ihtiyaç eğitimdir.

Gerçek dini ve milli eğitime karşı çıkanlar, çoğu kez ateist, marksist, komünist, gizli hristiyan ya da başka bir dine mensup oluyorlar. Müslüman, çağdaşlık adına dini öğrenmekten korkmaz. Dini söylem ile eylem arasındaki çelişki; Müslümanın Kuran ve sünnetin ruhuna aykırı yaşantısı ve mübarek dinimizi girişi, Mümin olmaya en büyük engeldir!

Mübarek dinimizi Arap ve Arapça üzerinden iftirayla karalamak, gizli dinsizlik yada gayri Müslimliktir.

İslam mutlaka Türkçe öğrenilmelidir. Hrıstiyan misyonerler kapıda! Fırsat kolluyorlar. Diyanetin dev bütçesi ya da Milli Eğitimin astronomik imkanlarına rağmen, çocuklarımıza dini ve milli eğitimin vermekteki yetersizliği son derece hüzün verici acizliktir.

İşte bu açıktan istismar kapısı aralanıyor! Çocuk İslam dinini ve milli değerleri öğrenmezse, ya satanist, ya ateist, ya deist, ya komünist ya da Hrıstiyan olur. Fuhuş, Kumar, Alkol ve terör şebekeleri eline daha kolay düşer!

Avrupa’da ve ABD'de Hrıstiyanlık 3 yaşında başlıyor. Din eğitimine engel olmak, FETÖ, DEAŞ gibi yapıları ortaya çıkararak, İslam dinini yeterli öğrenmemeye sebep oluyor! Layıkı İle din eğitimi almayınca da, mübarek dinimiz her türlü ticari ve siyasi istismar aracı haline getiriliyor. Bunun engeli Eğitimdir.

Avrupa’da ve ABD'de dini eğitim Anaokulunda başlıyor!

İnsanlarımızı dini istismardan korumak için Atatürk diyaneti kurmuş; imamlık ilk defa meslek olmuştur.

Camiler mübarek dinimii öğrenme konusunda daha fonksiyonel olmalıdır! Türk milleti dine muhabbet duyar. Bazen dindar ve dinciyi karıştırarak, mübarek dinimizden geçinen eline düşer. Bu asil duyguyu istismar edenden insanı devlet korumalı !Kuranı Kerim'in en baştan en sona kadar anlattığı ileti bellidir. Çok yalın ve anlaşılır. 

İslam dini de bir bütün olarak çok yalın, kapsamı belli, konuları belirgin ve anlaşılır. Peygamber efendimizin de uygulamaları yine öyledir. 

*Süreç içinde sonradan gelenlerin sürekli olarak dinin bu yalın yapısını insanlara farklı göstermelerinden kaynaklı sorunlar var. 

İslam tek yaratıcıya inanmayı temel aldıktan sonra ,ahlaklı insan olmayı, erdemli yaşamayı, yalansız, dolansız iyi bir birey olarak yaşamayı önceler. Tanrıyı anmanın onun varlık evreninde yarattıklarını düşünmek ve araştırmak olduğunu bildirir. 

Bir damgasında ( harfinde ) yüzlerce, binlerce anlam var denilerek olmayan gizemler yüklenen Kuran sürelerini, bir takım kimseler yılar içinde toplumdan uzak tutmuşlardır. İşte o kimseler olmaz ise Kuran anlaşılamaz kılınmak istenmiştir. 

Geldiğimiz sonuç ise : Binde 999,9 Müslümanın okuduğunu anlamadan Kuran okuması, her gün günde 5 kez Tanrı huzurunda kıldığı namazda geçen sürelerden habersiz olması, yani kulluk etmesidir. 

Daha da kötü olan ise ; bir takım kimselerin kulluk görevlerini yerine getirmesine karşın, yalan, dolan ve aldatmadan kendini uzak kılamaması. 

Yalın, duru, arı olan İSLAM, işte bu gibi örtüler yüzünden yaşanamıyor. Arapça olan küfür örtü demektir. Kafir ise örten. Yani gerçeği gizleyen demektir.

Siz örtücüleri ( kafirleri ) uzakta aramayınız. Asıl örtücüler içimizdedir.Ayet, Hadis, Din sadece birilerinin tekelinde mi?

Yanlışsa anlayabiliriz; ifade edebiliriz, düzeltiriz Allah tövbe kapısını açık bulunduruyor ama kendi görevimi başkasına paslamak kolaycılığa kaçmak ve cüzi iradeyi kiraya vermektir. Korkma bari! kimya İle ilgili konularda yaz bak... Alim diye geçinen mühendis, doktor, avukat, hakim, savcı kimyager yalamış yutmuş; ahkamı onlar kesiyor.

Haddini bilene hürmet eder; saygı, muhabbet duyarız Müminin görevi tebliğdir.Tebliğ, her müminin üzerine farzdır. Gerçek alimler baş tacıdır; gerçek din, eğitimin ilacı ama Müslümanın tebliğ görevi, Alime, şeyhe, şıha, cemaat ya da parti liderine havale edilemez! Herkes kendi yaptığından hesap verecek.

“Siz tebliğ edicisiniz hidayete erdiremezsiniz hidayet Allah’tandır”

Yüce Mevlam, uğruna her şeyimizi vereceğimiz mübarek dinimizi gerçek anlamda öğrenmeyi layıkı İle yaşamayı ve inanıp doğru yaşadıklarını öğretmeyi, tebliğ etmeyi nasip etsin. Zira çoğalınız diyor efendimiz... ben ümmetimin çokluğu İle övüneceğim.

Sabri Şenel


Editör: TE Bilisim