Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında internette yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının montaj olmadığı ortaya çıktı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde mülkiye başmüfettişlerinin yaptığı çalışmaların ardından, dün sabah 17 ilde operasyon düzenlenmiş, "17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu" sırasında Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevinde bulunan Yakup Saygılı, yardımcısı Yasin Topçu ve Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı ile birlikte 33 polis gözaltına alınmıştı.

Karşı Gazete'ye göre gözaltına alınan polislerin, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde dün alınmaya başlanan ifadeleri sırasında çok önemli bir detay da ortaya çıktı.

O KLASÖR, ELE GEÇTİ

İfade alacak polislerin avukatlara dağıttığı ve "Bu iddialar dahilinde ifadelerinizi hazırlayın" dediği CD'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait olan 300 den fazla telefon görüşmesi "Yasama Dokunulmazlığı" başlıklı klasörde toplandı.

Klasörde yer alan bu görüşmelerin hiçbirinde bizzat Erdoğan'ın "Hedef Kişi" olarak dinlenmediği dikkat çekerken, Erdoğan'ın TİB kayıtlarına geçen konuşmaları, danışmanları ya da "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet" soruşturması kapsamında "Hedef Kişi" olarak dinlenen şahıslar aracılığıyla gerçekleştiği belirtildi.

İŞTE O TAPELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ait olan ve üzerinde "Gizli" ibaresi ile birlikte "TAPE KAYIT SIRA NO" ile "Kurum Arşivinde Muhafaza edilen dosya numarası ve kaydının" yeraldığı o belgelerden bazıları bugün, gerikalan kısmı ise yarın yayınlacak.



Editör: TE Bilisim