Yozgat Belediyesi Sosyal Market, 8 yılda 50 bin aileyi giydirdi Yozgat Belediyesi Sosyal Market, 8 yılda 50 bin aileyi giydirdi
Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ilde İş Gücü Piyasa Analizi çalışmaları yaparak yıl içerisinde çeşitli sektörlerde istihdam edilen işçilerin taleplerine yönelik araştırmalarını tamamladı.

        Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Recep Öcal, yaptığı açıklamada, 2012 Eylül –Ekim aylarında Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş ve meslek danışmanlarınca yapılan çalışmada ilde iş gücü talep ve arzına ilişkin çok önemli bilgilerin elde edildiğini söyledi.
Yozgat İşgücü Piyasası Talep Araştırması sonuçlarına göre 2011 yılının Aralık ayı sonu net istihdam artışı beklentisi yüzde 1,3 iken bu beklenti 2012 yılı Haziran ayı sonunda yüzde 2,6 puan artışı göstererek yüzde 3,9’a yükseldiğini belirten Öcal, "Bu yıl sonu Aralık ayı itibariyle sektörler içerisinde istihdam değişimine oransal olarak bakılacak olursa, sektör içerisinde en yüksek istihdam artışı beklenen üç sektör; insan sağlığı ve sosyal hizmet faaliyetleri yüzde11,6, ulaştırma ve depolama yüzde 4,4, madencilik ve taş ocağı ise yüzde 4,3 şeklinde sıralandı. Bu ay sonu itibariyle en fazla net istihdam artış beklentisi olan ilk üç meslek pazarlamacı, kazmacı - maden ve taş ocakçılığı, çiftlik işçisi şeklinde oldu. Buna karşılık olarak beden işçisi (temizlik), beden işçisi (inşaat), beden işçisi (genel) ise 2012 yılı aralık ayı sonu itibariyle en fazla net istihdam azalış beklentisi olduğu ilk üç meslektir. 2013 yılının ilk yarısı sonu itibariyle en yüksek net istihdam artış beklentisi olan sektörler ise madencilik ve taş ocakçılığı yüzde 27,4, inşaat yüzde 6,3, imalat yüzde 5,4 şeklinde gerçekleşeceği tahmin edilmektedir." dedi.
    
        Araştırma kapsamında işverenlerin bulmakta güçlük çektikleri nitelikli elemanları ve temin edememe nedenlerinin neler olduğu sorulduğunu ifade eden Öcal, "Araştırma sonucunda elde edilen veriler doğrultusunda eleman temininde güçlük çekilen ilk beş meslek; makineci(dikiş), beden işçisi (genel), beden işçisi(inşaat), hemşire, acil tıp teknisyeni olarak belirlendi. Diğer taraftan, bu kapsamda görüşülen işverenlerin yüzde 49,3’ü meslekte yeterli beceriye ve niteliğe sahip eleman bulunamaması, yüzde 43,3’ü yeterli iş tecrübesine sahip eleman bulunamaması, yüzde 39,5 meslekte eleman bulunamaması, yüzde 34,5 çalışma ortam ve koşullarının beğenilmemesi, yüzde 11,2 ise önerilen ücretin az bulunmasından dolayı eleman temininde güçlük çektiklerini ifade ettiler." diye konuştu.
Editör: TE Bilisim