YEREL

Eski adliye binası yıkılacak

Sivas Adliyesi'nin yeni hizmet binasına taşınmasıyla boşalacak eski binanın yıkılmasına karar verildi. Binanın bulunduğu alanda Kent Meydanı Projesi'nin devamı niteliğinde düzenlemeler yapılacak. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada,...



Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait eski adliye binasının yakılacağı belirtildi. Valilik arkasında 1983 yılında adliye binası olarak hizmet vermeye başlayan bina, bugüne kadar çok sayıda tadilat geçirdi. Yeni adliye binasının tamamlanmasıyla taşınma işlemi de başladı. Eski binanın mart ayının sonuna kadar tamamlanması beklenen taşınma işleminin ardından Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredileceği bildirildi.
    
        Açıklamada taşınma işleminin halen sürdüğü belirtilerek, "Taşınma işleminin tamamen bitirilmesinden sonra binaya herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunun taşınması yapılmayacak, bina, Milli Emlak Müdürlüğü'ne teslim edilecektir. Bu teslim işleminden sonra bina Milli Emlak Müdürlüğü'nce usulüne uygun olarak yıkılacaktır.” denildi.

        "BAŞKA BİR KURUMUN İŞİNE YARAMAZ"

        Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın da adliyenin taşınma ile ilgili açıklamasında, "Bina duruşma salonlarından oluşması nedeniyle adliyeye has mimariye sahip. Başka kurumların kullanması biraz zor. Deprem yönetmeliğine göre binanın ömrü belli, bence bu bina ekonomik ömrünü tamamlamış durumda. Meydan düzenlemesinin de şehre ne kadar değer kattığını düşünürsek eğer bu projenin devamı niteliğinde olan arka cephesinin de aynı şekilde düzenlenmesi daha isabetli olacaktır. Oraya geçici olarak da olsa bir kurum yerleşse çıkarılması mümkün olmaz. Yıkılması için bu taşınma bir fırsattır diye düşüyorum." açıklamasını yaptı.