Otomobil

2012 Yılının En İyi Filmleri

1- The Amazing Spider Man / İnanılmaz Örümcek-Adam Ön gösteriminin hemen ardından gerek genç başrol oyuncuları Andrew Garfield ve Emma Stone gerekse Marc Webb’in usta yönetmenliği açısından uluslararası basında bir hit haline gelen film son dönemin en iyi çizgi roman – beyazperde uyarlamalarından biri.

2- Prometheus Ridley Scott Alien serisinin en başına, insanoğlunun dünya dışı varlıklarla ilk kez karşı karşıya geldiği ana odaklanan Prometheus ile serinin üstüne kurulduğu mitolojiyi inceliyor. Onu sinema izleyicisine daha da sevdiren ise kuşkusuz android bir hizmetkarı oynayan Michael Fassbender.

3- The Avengers / Yenilmezler Captain America, Thor, Iron Man, the Incredible Hulk, Black Widow ve Hawkeye Loki ve kötülük dolu ordusuna karşı bir araya gelirler. Son zamanların belki de en büyük çizgi roman – beyaz perde uyarlaması olan The Avengers bir Hollywood harikası olmasının yanında oyuncularının usta performanslarıyla da dikkat çekiyor.

4- Haywire / Çapraz Ateş Aynı Nicolas Winding Refn yönetmenliğindeki Drive’ı andıran Haywire sinematik heyecanın en çok hissedildiği yapımlardan. Film aksiyon-gerilim türünü abartısız bir yolla beyazperdeye taşırken seyirciye filmdeki gerilimi hissettirmenin beklenmedik yollarını buluyor

5- Drive / Sürücü Eleştirmenleri ikiye ayıran film Nicolas Winding Refn’in “kült yapımı” olarak ismini duyurmayı başardı. Gerilim, adrenalin, melankoli ve aşk gibi kavramların tek bir hikayede toplandığı Drive karanlık atmosferi ve kusursuzca seçilmiş film müzikleri ile de seyirciyi en çok etkileyen filmlerden biri oldu.

6- Shame / Utanç Bir seks bağımlısının yaşamından dramatik anekdotların paylaşıldığı Shame daha vizyona girmeden filmde yeralan açık sahnelerle kendini duyurmuştu. Michael Fassbender’in Hunger’dan sonra oynadığı ikinci büyük yapım olan film Carey Mulligan’ın da usta oyunculuğu sayesinde kendine kayda değer bir izleyici kitlesi yakaladı. Read more: http://www.mailce.com/2012-yilinin-en-iyi-10-filmi.html#ixzz2FUR2ne2Q

7- The Grey / Gri Kurt Alaska üzerinde uçarken beklenmedik şekilde düşen bir uçağın enkazından kurtulan Liam Neelson ve bir grup yolcu bir yandan soğukla bir yandan da kendilerine saldıran kurtlarla mücadele etmek zorunda kalırlar. Film yaşam savaşı veren bir grup insanın birbirleriyle ve kendileriyle olan ilişkisini konu alması açısından yılın en gerilimli ve yoğun filmlerinden bir tanesi.

8- Moonrise Kingdom New England’da yaşadıkları sakin yaşamı terkederek kaçmaya karar veren ikizleri arama işi yaşadıkları kasabanın bandosuna düşer. Her sahnesiyle bir Wes Anderson yapımı olduğunu belli eden Moonrise Kingdom çocukluk aşkları konusunda en gerçekçi filmlerden biri

9- Marley Müzik dünyasının efsanevi ismi Bob Marley’in hayatını ve müziğini konu alan belgesel “Last King of Scotland”ın da yönetmenliğini yapan Kevin MacDonald tarafından çekildi.

10 -The Hunger Games / Açlık Oyunları Gelecekte geçen filmde hükümet biri kız biri erkek iki çocuğu seçerek canlı televizyon yayınında birbirlerine karşı ölümüne bir karşılaşmaya iter. The Hunger Games şiddet ve duygusallık gibi iki zıt temanın bir arada geldiği ender filmlerden.