Otomobil

Dünyanın En İlginç Cadde ve Sokakları

Dünyanın en dik sokağı – Baldwin sokak / Yeni Zelanda: 350 metre uzunluğunda olan bu sokak, %30 bir eğime sahip ve dünyanın en dik sokağı olarak bilinmektedir. Yeni Zelanda’nın Dunedin şehrinde bulunmaktadır.

Dünyanın en dar sokağı – Spreuerhof srtasze / Almanya: Bu sokağı bildiğimiz diğer sokaklardan ayıran en önemli özelliği, bir ucunun genişliği 31 cm. diğer ucunun genişliğinin de 50 cm. olmasıdır. Almanya’nın Reutlingen şehrinde bulunmaktadır.

Dünyanın en uzun caddesi – Yonge caddesi / Ontaio – Kanada: Ontario gölü ve Simcoe gölü arasında olan bu cadde, 1.896 km. uzunluğuyla dünyanın en uzun caddesidir.

Dünyanın en kısa sokağı – Ebenezer sarayı / İskoçya: Guinness rekorlar kitabına da giren bu sokak 2,06 m. uzunluğu ile dünyanın en kısa sokağıdır.

Dünyanın en uzun karayolu – Highway1 / Avustralya: Avustralya kıtasını çepeçevre dolaşan ve bütün şehirlerin merkezlerine de giren toplam 14.500 km. uzunluğunda dünyanın en uzun ulusal karayoludur.

Dünyanın en geniş caddesi – 9 De Julio / Buenos Aires – Arjantin: 9 Temmuz caddesi olarak bilinen bu cadde, 9 şerit genişliğinde oldukça geniş ve karşıdan karşıya geçmek için ciddi bir yürüme mesafesine sahiptir.

Dünyanın en karışık kavşağı – Judge Harry Pregerson Kavşağı / Los Angeles – ABD: 1993 yılında ulaşıma açılan bu kavşak sayesinde iki büyük otoyol birbirine bağlanmıştır. Otoyollarda seyreden araçların kesintisiz ve güvenli bir şekilde ilerlemeleri sağlanmıştır.

Dünyanın en virajlı caddesi – Lombard sokağı / SanFrancisco – ABD: Her iki yanında lüks konutların bulunduğu bu cadde, dünyanın en virajlı caddesidir. 5 mil hız limitli ve tek yönlü bir caddedir.

Dünyanın en karmaşık döner kavşağı – Magic Roundabout / Swindob – İngiltere: 1972 yılında trafiğe açılmış olan bu kavşak bir ana 5 de küçük döner kavşaktan oluşmaktadır. Bu özelliğiyle dünyanın en karmaşık döner kavşağı olarak bilinmektedir.

Dünyanın en büyük döner kavşağı – Putrajaya / Malezya: Malezya başkanlık binasının çevresinde 3,4 km.lik uzunluğuyla dünyanın en büyük döner kavşağı olma özelliğini taşımaktadır.