Otomobil

Saçınıza bunları yapmayın

Şampuan seçimlerinde Ph değeri düşük olan şampuanlar tercih edin. Piyasada, şampuanlar arasında ph değeri en düşük olanlar bebe şampuanlarıdır. Yıkama esnasında kısa saça bir nohut büyüklüğünde, uzun saça onun iki katı kadar şampuan kullanın. Şampuanı elinizde köpürtün ve öyle uygulayın. Hep saçın tepesinden şampuanı köpürterek kullanırsanız, o bölgede saçlarda seyrekleşmeler oluşur.

Saç kremi kullanırken, asla saçın diplerine sürmeyin. Saçların uçlarına uygulayarak durulayın. Yoksa saçınızda kırıklar ve dökülmeler oluşur.

Saç şekillendirici spreyler, sanılanın aksine saçları korur. Saç telini bir tabaka halinde sararak, dış etkenlerden ve kırılmalardan koruma yapar. Fakat saç diplerine değmemelidir.

Saçlarınız, kuruyken asla taramayın. Saçlar aralarından kırılır ve diğer saçlar uzamaya başlayınca asla düzeltilemeyen bir formu oluşur.

Saçlarınızı yıkarken asla çok sıcak su kullanmayın. Sıcak su, saçlarda kırıklara neden olur. İdeal olan ılık su ile yıkama yapmaktır. Uzun saçları asla sıkı bir şekilde toplamayın. Bu şekilde saçlar esner, kırılır ve büyüme hızı duraklayabilir.