Otomobil

Terk edilen 5 gizemli şehir

Bir zamanlar caddelerinde çocukların oyun oynadığı ve araba trafiğinin olduğu bazı şehirler terk edilmiş durumdadır. Bu terk edilen şehirler arasında yaptığımız inceleme ile en enteresan olanları derledik ;

Craco, İtalya ; Craco bir Ortaçağ kentidir. Toronto yakınlarında olan bu kent bir tepeliğin üstüne savunma amaçlı inşa edilmiştir. 1891 yılında yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı şehirde, kuraklık, heyelanlar yüzünden bu gün çürümeye terk edilmiştir. İtalya’ya giden turistlerin uğrak yeri olan bu şehir yapısı ile mutlaka gezilmesi gereken bir noktadır.

Pripyat, Ukrayna ; Çernobil nükleer santralinde çalışan insanların yaşadığı Pripyat, 1986 yılında ki Çernobil faciasından sonra terk edilmiştir. Yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı şehirde, apartmanlar, kıyafetler ve eşyaların tamamı bırakılmıştır. Ukrayna hükümeti kentte yaşayanların sadece bavul ile çıkmasına izin verdiğinden her şey bırakılmıştır. 2000′li yılların başında yağmalanan bu kent, şu anda binaların yavaş yavaş çökmesini yaşamaktadır.

Yashima, Japonya ; Nagazaki kentine 15 kilometre mesafede olan kent, 1887 yılından itibaren kömür madenlerinin fazla olması nedeniyle yerleşime açılmıştır. Kömürün önemini yitirmesiyle kent, 1974 yılında terk edilmiştir ve şu an çürümeye bırakılmıştır.

Centralia, Pennsylvania ; 1960 yılında kentin madenlerinden biri yanmaya başlamış ve kentin altında labirent gibi olan madenleri de yakmıştır. Bilim adamları 250 yıl kadar daha bu madenlerin yanacağını söylediklerinden kent boşaltılmıştır. Şehrin her yerinden dumanlar ve zehirli gaz çıkışı olduğundan 1960 yılından bu yana kent terk edilmiştir.

Katoli World, Tayvan ; 1999 yılında Tayvan’da bu bölgede olan bir deprem yüzünden terk edilmiştir. Şu an korku filmlerini aratmayan bir parktır.