Otomobil

Windows 8'i Hızlandırın

Windows 8'de ince ayar işine en doğru başlangıcı, Nvidia veya AMD grafik kartı sürücülerini yükleyerek yapabilirsiniz. GPU sürücüleri, bir süredir Windows 8'i destekliyor. Sürücülerinizi eğer uzun süredir güncellemediyseniz, en kısa zamanda yeni sürümlere güncellemelisiniz.

Güç seçenekleri > Uyanırken parola gerektir yolunu izleyin ve

Windows 8 uygulamaları, Modern arayüz ile masaüstü arasında gidip gelmenize neden olabiliyor. Örneğin fotoğraflar, Modern arayüzdeki Fotoğraf Görüntüleyici ile çalışıyor. Dosya türlerini klasik programlarla ilişkilendirmek için

Codec yüklemeleriyle uğraşmak istemiyorsanız, VLC Media Player'ı kullanın. Ücretsiz alternatif, varsayılan haliyle çoğu videoyu sorunsuz yürütebiliyor.

Windows Store'da sadece bulunduğunuz ülkeye özel uygulamalardan fazlasını görmek istiyorsanız, küçük bir ayar değişikliği yapmanız gerekiyor. Windows Store ayarlarını açın ve

Windows 8, varsayılan olarak dosyaları direkt olarak Geri Dönüşüm Kutusu'na taşıyor. Dosyaları silmeden eskiden olduğu gibi onay kutucuğu görüntülenmesini istiyorsanız, Geri Dönüşüm Kutusu'na sağ tıklayın ve Özellikler'e tıklayın. Açılan pencerede

Windows 8'in kilit ekranı dokunmatik olmayan PC'lerde çok işe yaramıyor. Ancak bu ekranı kapatmanız mümkün. Win + R'ye basın ve

Giriş ekranınızdaki boş alanı değerlendirmek isterseniz, TuneUp IncrediLock sayesinde onu araçlarla geliştirebilirsiniz. Ekleyebileceğiniz araçlar arasında hava durumu, notlar ve fazlası var.

Hızlı başlangıç için gereksiz başlangıç öğelerinizi temizlemeniz, Windows 8'de de gerekli. Yeni Windows'ta bu işi Görev Yöneticisi içerisindeki Başlangıç sekmesinden gerçekleştirebilirsiniz. Sisteminizle birlikte otomatik olarak başlayan programları, onlara sağ tıklayarak devre dışı bırakabilirsiniz.

Alternatif olarak bu işi CCleaner'a bırakabilirsiniz. Ücretsiz araç, gereksiz dosya ve kayıt defteri girdilerini de kaldırabiliyor.

Windows 8'in Charms çubuğunu ve sol köşedeki uygulama geçişi ekranını devre dışı bırakmanız mümkün. Bunun için kayıt defterini (regedit) çalıştırın ve HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Immersive Shell anahtarına gidin, ardından

Harika bir ince ayar aracı olan Smart Screen Animations Tweaker, kayıt defteriyle uğraşmadan giriş ekranınızdaki animasyonları ayarlamanıza izin veriyor.

Windows 8 uygulamalarını giriş ekranından çalıştırmak zorunda değilsiniz. Ücretsiz MetroApp link ile Windows 8 uygulamaları için masaüstünde kısayol oluşturmanız mümkün.

Ücretsiz OblyTile ile Windows 8 uygulamalarını görev çubuğunuza da taşıyabilirsiniz.

Windows 7'nin masaüstü araçları, Windows 8'de yerini uygulamalara ve canlı kutucuklara bıraktı. Ancak 8GadgetPack ile araçları geri getirmeniz mümkün.

Windows 8, bazı durumlarda sürüm bilgisi ve notları gibi bilgileri masaüstünde gösterebiliyor. Bu işlevi kalıcı olarak etkinleştirmek için HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Windows kayıt defteri yolunu izleyin ve

Windows 8'e oturum açarken parola girişini devre dışı bırakmak ve zamandan tasarruf etmek istiyorsanız, bunu yerine getirmeniz mümkün. netplwiz aracını çalıştırın ve

Çift işletim sistemi kullanıyorsanız, Windows 8'in yeni önyükleyicisi diğer işletim sistemini seçtiğinde sisteminizi baştan başlatıyor. Bu işlem doğal olarak yüklenme süresini uzatıyor. Ancak Windows 7'nin ünlü önyükleyicisini küçük bir ayar değişikliğiyle geri getirmeniz mümkün. bcdedit / set {default} bootmenupolicy legacy komutunu çalıştırın. Bilgisayarınız tekrar başladığında eski önyükleme yöneticisine dönmüş olacaksınız. Bcdedit / set {default} bootmenupolicy standard komutunu kullandığınızda ise Windows 8'in varsayılan önyükeyicisini geri getirmiş olacaksınız.

Windows 8'i kapanmanın en hızlı yolu, masaüstüne tıkladıktan sonra ALT+F4 tuşlarına basıp Enter'a basmak.

Windows'u masaüstünüzdeki bir simgeye çift tıklayarak kapatabilirsiniz. Bunun için masaüstünüze sağ tıklayın ve yeni bir kısayol oluşturun. Konum olarak

Internet Explorer 10 çok iyi bir web tarayıcı. Ancak Chrome ve Firefox gibi alternatifler, size daha çok işlev yelpazesi (eklentiler gibi) sunuyorlar.

Klavye kısayollarından faydalanarak Windows 8'i çok daha etkili bir biçimde kullanabilirsiniz. Ücretsiz bir uygulama olan Windows 8 Cheat Keys, size kısayolları öğrenmenizde yardımcı olacak.

Windows 8, çift monitörlü sistemler için kapsamlı seçenekler sunuyor. Örneğin görev çubuğunun özelliklerine giderek açık programların görev çubuğu simgelerinin hangi monitörde görüntüleneceğini seçebilirsiniz.

Buna ek olarak özel, panoramik bir duvar kağıdını iki monitörünüze yayabilirsiniz. Masaüstünüze sağ tıklayın ve Kişiselleştir'i seçin. Masaüstü Arka Planı'na tıklayın ve

Microsoft, sadece bu iş için bir dizi panoramik duvar kağıdını bizlerle bu adreste paylaşıyor. Çift monitörlere özel duvar kağıtları için sizlerle daha önce paylaştığımız bu galerimize de göz atabilirsiniz. Çift monitöre özel araçlar için bu makalemiz çok işinize yarayacak.

Başlat menüsünün yokluğu, Windows 8'in en çok eleştirilen yönlerinden. Start Button 8 ise sadece başlat düğmesini geri getirmekle kalmıyor, ona farklı bir görünüm de kazandırabiliyor.

Başlat menüsüne farklı bir açıdan yaklaşan Pokki, Windows 7'den alıştığımız menüden farklı, uygulamaları, ayarları ve aramayı bir araya getiren bir arayüz sunuyor.

Sisteminizdeki Windows 8 uygulamalarının boyutlarını görmeniz mümkün. Bunun için Bilgisayar Ayarlarını Değiştir ekranını açın ve Genel sayfasına gidin. Sağ taraftan

Windows 8'in Charms çubuğundan daha fazlasını elde etmek için ücretsiz My WCP CharmBar Customiser'dan faydalanabilirsiniz.

Giriş ekranınızdaki canlı kutucuklar, veri tüketmenize neden olabilir. Canlı kutucukları istediğiniz zaman, üzerlerine sağ tıklayarak ve alt tarafta beliren Canlı Kutucuğu Aç/Kapat seçeneğine tıklayarak etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.