Edirne

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya Açıklaması

''Ülkemizin bütün seçim çevrelerinde iddialıyız. İnanmış kadro ve teşkilat yapımızın dinamik karakterinin öncülüğünde, tıpkı milli bir seferberlik anlayışıyla hareket ederek başarıya ulaşacağımızdan en ufak şüphe duymuyorum''

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, "Ülkemizin bütün seçim çevrelerinde iddialıyız. İnanmış kadro ve teşkilat yapımızın dinamik karakterinin öncülüğünde, tıpkı milli bir seferberlik anlayışıyla hareket ederek başarıya ulaşacağımızdan en ufak şüphe duymuyorum" dedi.

Kaya, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, millet olarak zor günlerden geçildiğini öne sürdü.

İktidarın hem iç hem de dış politikayı yönetemez hale geldiğini savunan Kaya, "Bir yanda bölgemiz iyice ısınmış ve savaş şartları hızla olgunlaşmışken, diğer yanda ülke genelinde tam bir akıl tutulması eşliğinde istikrarsızlık ve dengesizlik alarm verici bir noktaya gelmiştir. Karşımızda, yönetilemeyen, mahcup ve mağlup halde çaresizce kıvranan bir ülke tablosu, bir ülke gerçeği durmaktadır" diye konuştu.

Yapılacak yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye'nin huzur ve istikrarı için çok önemli olduğunu vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:

"Ülkemizin bütün seçim çevrelerinde iddialıyız. İnanmış kadro ve teşkilat yapımızın dinamik karakterinin öncülüğünde, tıpkı milli bir seferberlik anlayışıyla hareket ederek başarıya ulaşacağımızdan en ufak şüphe duymuyorum. Türkiye bugün, yaklaşık 10 yıl 10 aydır görevde bulunan AKP iktidarının neden olduğu siyasi çatışma, kamplaşma ve gerilimle boğuşmaktadır. Etnik ve mezhep temelli tuzak, komplolarla cebelleşmektedir. Ülkemiz AKP'yle birlikte yıllarını israf etmiş, fırsatları teker teker kaçırmıştır."

Kaya, hükümetin ekonomi ve Suriye politikalarını da eleştirdi.

Bir basın mensubunun mecliste tezkerenin gündeme gelmesi halinde MHP'nin tavrının ne yönde olacağı sorusu üzerine Kaya, konunun henüz MHP başkanlık divanında görüşülmediğini ve alınan bir karar olmadığını kaydetti. - Edirne