YEREL

Yamaç paraşütü için Hopka Dağı'na yol açma çalışması başlatıldı

Adana Kozan Belediyesi, doğa turizmini canlandırmak ve yamaç paraşütü için en uygun olan Hopka Dağı’na ulaşımı sağlamak için yol yapım çalışması başlattı.Tapan ve Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Tüfekli’nin...



Tapan ve Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Tüfekli’nin Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan’dan Hopka Dağı'nda yamaç paraşütü sporu yapılabilmesi için yol yapım talebi üzerine, Başkan Özgan’ın talimatıyla bölgeye taşınan iş makineleri çalışmalara başladı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan, “İlçemizi turizm alanında cazip bir duruma getirmek için tarihi mekanlarımızda yapmış olduğumuz restorasyon çalışmalarını, mesire alanlarında devam ettirmekteyiz. Yayla ve Doğal güzellikleriyle de zengin bir yapıya sahip olan bölgemizde yayla ve doğa turizmini de canlandırmak için, gelen talepleri değerlendirmekteyiz. Tapan Yöresi bizim için önemli bir bölgedir. Geçtiğimiz günlerde Tapan’a gerçekleştirdiğim ziyaretimde bölge halkının da Hopka Dagı’nda Yamaç paraşütü yapılması için yol açılması taleplerini değerlendirerek bir çalışma başlattık. Konuyla ilgili Şantiye Şefimiz Ersay Üstün ve Kozan Ticaret Odası Başkanımız Yaşar Çelen yakinen ilgilenmektedir.” Dedi.
Tapan ve Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Tüfekli, “Bölgemiz için yapılan bu çalışma turizm için büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmalarda katkılarından dolayı başta belediye başkanımız olmak üzere katkıda bulunan her bireye teşekkür ederim” diye konuştu.