17 Ağustos 2014, Pazar  13:32

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 15'inci yıl dönümünde, felaketin en fazla hissedildiği Gölcük'te vatandaşlar, depremde kaybettikleri için mezarlığa akın etti. Depremzedeler, bu acıyı unutmalarının mümkün olmadığını söyledi.

Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler Saatler sonra enkaz altından kurtarılan bebekler

Eşiyle birlikte mezarlığı ziyaret eden Metin Akay, depremde kızını ve 2 torununu kaybettiğini söyledi. Atay, o günleri unutmanın mümkün olmadığını belirterek, "O geceyi his sorma. Biz ayrı yerde ikamet ediyorduk. Kızlarımızda arka sokaktaydı. O gece saat 3.02'de deprem oldu. Benim evime bir şey olmadı. O anda çıktım bir yere gidemedim. Her yerde yollar kapanmıştı. Kızımın yaşadığı eve vardım ki her taraf çökmüş. Mümkün değil bulmak. Damadı o saat çıkardık. Kızımızı da 2 gün sonra çıkardık. 2 torunu kaybettim. Birisi orta ikiye gidiyordu, birisi de lise ikiye gidiyordu. O günü hep hatırlıyoruz. Her sene aynı şeyi hatırlıyoruz. Her sene her zaman geliyoruz. Aynı acı yine tekrarlanıyor. Allah bir daha böyle felaketi göstermez inşallah."dedi.

Depremzede Uğur Güler de mezarlığa geldi. Güler, yakınlarının mezarlarına su taşıdı, mezar taşlarını temizledi, kaybettiklerine dua etti. Güler, depremde, kayınvalidesini, hanımını, oğlunu, kızını, gelini ve torununu kaybettiğini kaydetti. Güler, "Annenin babanın acısını unutuyorsun ama evlat acısı yaşadığın müddetçe yeniden alevleniyor." diyerek duygularını dile getirdi. Güler, ölenlere rahmet, kalanlara sabır diledi. Güler, ayrıca, yakınlarının yanında 3 isimsiz mezarın olduğunu, o mezarlarında etrafını çevirerek bakımını yaptığını kaydetti.

İlhan Ersarı da depremde 9 yakınını kaybettiğini, bu acıya dayanamayan annelerinin 2 sene önce, babalarının da geçen sene yaşamını yitirdiğini anlattı. Ersarı, "Allah bir daha deprem yüzünü göstermesin. Çok büyük acılar yaşadık. Aynı acıyı 15 senedir biz yaşıyoruz. Ancak acı biraz külleniyor. Ama yine yaşıyoruz. Cenabı Allah bir daha bu acıyı göstermesin."diye konuştu. Çiçek Ersarı ise "Ben ne söyleyeyim. Acı çok büyük, yapacak bir şey yok. Allah sabır kuvvet versin. Geride kalan için çok büyük acı. Unutulmuyor, mümkün değil. Yenileniyor. İki kardeşim, onların çocuklarından kimse kalmadı. Peşinden anne baba da gitti."diyerek üzüntüsünü anlattı. Depremzedeler mezar ziyaretinin ardından Gölcük Belediyesi'nce düzenlenen mevlit programına katıldı.

Editör: TE Bilisim