CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Adana’da durdurulan TIR’larla, Suriye’de terör örgütleri El-Kaide ve IŞİD’e silah taşındığının, resmi arama tutanağıyla ortaya çıktığını söyledi ve TIR’ların ne taşıdığına dair ayrıntılı bilgiler verdi. Haberi Anadolu Ajansı yayınladı ama, konuyla ilgili artık hiçbir anlamı kalmayan, mahkeme kararı ile alınmış bir yayın yasağı var! Yani TIR’larda neler olduğunu halkın bilmemesi isteniyor! 
***
Suriye’ye sevk edilen silahlarla IŞİD ne yaptı? Musul’u işgal etti, bugüne kadar 2 bin kişiyi öldürdü, bunların yarısı Türkmen... Ama bu olaylar Türkiye basınında İsrail’in Gazze’ye saldırısı kadar yer almadı. Ölenlerin Türk olduğunu bildikleri halde, onları öldüren silahları AKP iktidarının verdiğini de anladıkları için ses çıkarmadılar. Peki niçin sadece Gazze konusunda hassasiyet gösteriyorlar? Çünkü tıpkı Mısır’daki İhvanı Müslimin örgütü ile olduğu gibi Gazze’deki Hamas örgütü ile ideolojik işbirlikleri var. Oysa, milliyeti, ırkı, dini, mezhebi, ideolojisi ne olursa olsun, masum insanların öldürülmesine hep birlikte karşı durmak gerekmez mi? İnsan evladı olmak bunu gerektirmez mi? Türkiye’nin basınında, yaşama hakkını bile savunmayan bu güruhun Türkleri insan yerine koymadığı belli değil mi?
***
Bu arada Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Swiss Otel’de, Türkiye’de yaşayan Irak Türklerinin temsilcileriyle görüştü. Görüşme nedense, basına kapalı yapıldı! İhsanoğlu, “İtiraf etmek isterim ki, ben durumu yakından takip eden bir insan olarak, konuyla ilgili bu kadar eksik bilgi sahibi olduğumu bilmiyordum” dedi ve Kuzey Irak’ta yaşayan Türklerin kendi topraklarında mülteci durumuna düştüğünü, Irak Türkleri tarihinde ilk defa kızlara tecavüz edildiğini, bunların videoya çekildiğini 13-14 yaşındaki kızların, elektrik direklerine asılarak idam edildiğini belirterek, bu korkunç manzara karşısında, bir Türk olarak büyük bir sıkıntı içinde olduğunu ifade etti. 
İhsanoğlu, “Türkiye mazlum insanlarla hep beraber olmuştur. Son bir haftadır hepimiz Gazze’deki kardeşlerimiz için ağlıyoruz, üzülüyoruz. Bazılarımız nutuk atıyor, bazılarımız gözyaşları döküyor. Ama Irak’taki kardeşlerimiz için biz herhalde meseleyi unutmuş bulunuyoruz. Türkiye olarak Arap kardeşlerimizle nasıl ilgileniyorsak, Türk kardeşlerimizle de ilgilenmemiz lazım” dedi. 
***
Türkiye’yi yöneten kadro, IŞİD diye bir örgütün kurulmasına, silahlandırılmasına, Musul’u, Telafer’i, Tuzhurmatı’yı işgal etmesine, bu coğrafyada yaşayan Türkmenleri tasfiye etmesine, bini Türkmen iki bin kişiyi öldürmesine yardım etmiştir ve hem milli hukuka hem uluslararası hukuka göre ağır suç işlemiştir. Bölgede kurulan Kürdistan devletinin ilan edilmesi yolunda bütün engelleri kaldıran, İsrail’e Ceyhan üzerinden petrol gönderen de AKP iktidarıdır. 
Merkezi Erbil’de olan Rudaw gazetesinin İnternet sitesinde yer alan bir analizde, Ceyhan’dan yüklenen dört tankerin sadece birindeki petrolün satıldığı, bu petrolün İsrail’de “boşaltıldığı” anlatılıyor ve “Kara ile çevrili Kürdistan’ın Irak’taki pozisyonu ne kadar güçlü ise geleceği, Türkiye’nin sondaki adımına bağlı” yorumu yapılıyor. 
Analizde, şimdiye kadar teslim edilen tek tanker petrolün, İsrail’de boşaltılmış olmasının rastlantı olmadığı görüşü dile getiriliyor! 
Elbette rastlantı değil; AKP, kamuoyunun önünde İsrail ile sözde mücadele ediyor ama ticaretini ihmal etmiyor. Hem de petrolü mahdum bey taşıyor ve oradan da para kazanıyor!
Sahi AKP, hangi milletin iktidarıdır?