TBMM'nde kürsüye gelen PKK'nın siyasi taşeronu HDP'nin milletvekili Garo Paylan, "Lüften dinleyin, buna da kızacaksınız biliyorum" diyerek 'başka bir siyasetçinin' görüşlerini açıklayacağını söylüyor.
Garo Paylan, 30 Mart 2013 tarihinde Başbakan olan Tayyip Erdoğan'ın yaptığı şu açıklamayı isim vermeden okuyor:
 "Dünyada gelişmiş ülkelere bakarsanız bunların hiçbirinde eyalet korkusu diye bir şey yok. Tam aksine, eyalet yapılanmaları o güçlü ülkelerde çok daha süratle kalkınmayı getiriyor. Bu güçlenme alametidir. Gelin bizim tarihimize, Osmanlı'ya baktığımız zaman Lazistan eyaleti, Kürdistan eyaleti var. Güçlü Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalıdır. Siz eyalet sisteminde de üniter yapıyı muhafaza edebilirsiniz. Belediye başkanlarını seçiyoruz da valileri niye halk seçmesin?"
***
Tam bu sırada AKP sıralarından HDP milletvekili Garo Paylan'ın konuşmasına laf atıyorlar. Laf atanlardan biride AKP'li Faruk Özlü.
Tutanaklara göre "Kâğıdı eline Kandil mi verdi? Onu Kandil'de kim verdi? Kandil mi verdi?" diye soruyor.
HDP'nin milletvekili Garo Paylan ise AKP milletvekili Faruk Özlü'ye 
 "Kandil mi tutturdu?' diyorsunuz, değil mi? Bunu, 30 Mart 2013'te Erdoğan söyledi. 'Kandil mi tutuşturdu?' diyorsunuz değil mi? Erdoğan tutuşturdu. Bakın, üzerinden daha iki yıl geçmedi, daha mürekkebi kurumadı." cevabını veriyor.
 
2014 yılında Beşir Atalay Başbakan Yardımcısı sıfatıyla  "Kandil'le görüşmeler faydalı olabilir" dediğine göre, AKP'li milletvekilinin Recep Tayyip Erdoğan'a ait sözleri Kandil'e ait olduğunu sanması gayet doğal değil mi?
Yine bir HDP milletvekili çıksa TBMM kürsüsünden Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından çıkmış olan "Kürdistan'tan gelen haberler bizi mutlu ediyor", "Kürdistan'a selam olsun" ,"Sayın Öcalan" sözleri söylese laf atma sırasına girerler. Oysa bu sözleri söyleyen, bu sözleri söyledikten sonra Türkiye'nin Cumhurbaşkanı seçildi.
AKP'liler kendi partilerinin siciline bakmadan atmosfere uygun olsun diye HDP'ye saldırıyor. Oysa AKP'nin HDP'den hiçbir farkı yoktur. HDP'de onlarla resmen oyun oynuyor ve dalga geçiyor.
Habur'da, İmralı'da, Kandil'de, Dolmabahçe'de ve her alanda aralarında PKK odaklı anlaşma yapanlar, nasıl olurda bugün birbirinin sözlerinden rahatsız olur?
Bu aldatmadan başka bir şey değildir. Bugün HDP gibi bir parti var ve güçlenerek meclise girdiyse bunun tek sebebi AKP'nin politikalarıdır.
Teröristbaşı Öcalan'ın "HDP'yi devlet heyetiyle beraber kurduk" sözleri ve Beşir Atalay'ın da "HDP, Öcalan ve Hakan Fidan'ın başbaşa verip kurdukları güzel bir projedir" sözleri birleşince, gelin bu işin içinden çıkın hadi?!
O yüzden AKP'liler aman dikkat edin, HDP'lilerin her sözüne atılmayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ahmet Davutoğlu'nun ya da herhangi bir AKP'linin çıkabilir.
Aman HDP'liler sizde AKP'lilerin her sözüne atılmayın Öcalan'ın, Karayılan'ın ya da herhangi bir PKK'lı teröristin sözleri karşınıza çıkar…
Siz kardeşsiniz, yapmayın böyle… Siz kardeş olduğunuzu her fırsatta tüm dünyaya gösterdiniz. Konuşurken birbirinizden haberiniz olsun ki, tiyatro oynuyor gibi durumlara düşmeyin…
AKP HDP'ye, HDP AKP'ye nankörlük yapmamalı… 
13 yıllık AKP iktidarında PKK'ya verilen tavizler ortadadır. PKK'nın da küresel projelerde AKP'nin yanında nasıl saf tuttuğu tarihe geçmiştir. Araştıran anlar, aklı olan görür…