Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Yangında Gülcan adlı kızı kurtulan ancak diğer kızı Gamze’yi kaybeden baba İsmail Bağır, Habertürk’e yaşananları anlattı. Bağır,

“Gülcan, yangın sırasında ders çalışıyormuş. Bana olayı şöyle anlattı:
Bir koku geldi, patlama sesi duydum. Kapılar kilitliydi. Zaten aşağıdan dışarıya çıkacağımıza gözümüz kesmedi. *Yukarıdan yangın merdivenine hiç gidemedik karanlıktan.*
Orasının kilitli olduğunu biliyorduk. Kendimi üçüncü katın camından aşağıya sarkıttım. Arkadaşlarım tutmaya çalıştı ama yine de attım kendimi aşağıya. Geride kalanlar öldü.”

*Son dönemde birçok kurumumuzda tecrübe ettiğimiz bir hususa değinmek istiyorum.Acil kaçış yönlendirme levhaları ve acil durum aydınlatmaları akülü ürünler olduğundan kısa süre içerisinde pil ömürleri bitiyor. Ruhsat alma sürecinde kontrol edilen aydınlatmalar 2 yıl içerisinde işlevsiz hale gelebiliyor. Yukarıda Aladağ hakkında bir haberden alıntı yaptığım metinde karanlık nedeniyle yangın merdivenine ulaşılamadığından bahsediyor. Belki detay gelebilir ancak acil durum aydınlatmalarının periyodik olarak kontrol edilmesi gerekiyor.

(Alp Sabri Şenel)

Editör: TE Bilisim