İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm! İtiraf ediyorum meğerse kürtmüşüm!
Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bir anne üç çocuğuyla geldiği işyerinde, içinde nakit para, ziynet eşyası, cep telefonu ve kredi kartlarının bulunduğu çantayı çaldırma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Annenin işyeri sahibinin önünde perdeleme yapıp, hırsızlığı yaklaşık 10 yaşlarındaki çocuğuna yaptırması dikkat çekti.

Olay, geçtiğimiz hafta Yenimahalle İvedik Caddesi’nde bulunan bir iç giyim mağazasında gerçekleşti. Bir anne üç çocuğuyla birlikte müşteri kılığında işyerine girdi. Alışveriş bahanesiyle mağazada dolaşan aile önce çevreyi inceledi. İki oğlu ile işyeri çalışanını oyalayan anne, küçük çocuğu tezgâhın olduğu yere yönlendirdi. İlk denemede başarısız olan küçük çocuk, annesinin kazakla mal sahibinin önünde perdeleme yapmasıyla ikinci hamleyi gerçekleştirdi. Dolabın içindeki çantayı alan çocuk, hemen annesinin arkasına yaklaştı. Bir süre daha mağaza sahibini oyalayan aile daha sonra içinde 4 bin liralık ziynet eşyası, 1 adet cep telefonu ve 2 bin 500 lira nakit para bulunan çantayla buradan ayrıldı.

Ailenin, ayrıca müşteri olarak gelen bir bayanın cebinden para çalma girişimi de kameralara yansıdı.

İşyeri sahibi Nermin Korukçu, çantada bir miktar parasının yanı sıra, kredi kartları, cep telefonu ve yaklaşık 4 bin lira değerinde ziynet eşyasının bulunduğunu söyledi. Anne ve 3 çocuğunun müşteri gibi davrandığını belirten Korukçu, çantanın çalındığını sonradan fark ettiğini anlattı. Çalınan çantadan umudunu kestiğini ifade eden Korukçu, küçük bir çocuğun hırsızlığa alet edilmesine üzüldüğünü belirtti.

Güvenlik kameralarını inceleyen polis, zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

Editör: TE Bilisim