Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den Olaylar ve Tanıklıklarla Atatürk” den
Hava-İş Sendikası’nın Atatürk Havalimanı metro girişinde yapmak istediği eyleme polis müdahale etti. Müdahale sonucunda 3 kişi gözaltına alındı.

Hava-İş Sendikası'ne destek vermek için Atatürk Havalimanı metro girişinde bir grup eylem yapmak istedi. Polis de burada geniş güvenlik önlemleri alarak grubu bekledi. Bir süre metro girişinde slogan atıp yürüyen grup, polisin uyarılarına rağmen dağılmadı. Grup üyeleri saat 16:00’ya kadar bekleyeceklerini söyleyince polis ekipleri gruba müdahale etti. Havalimanı metro katında çıkan arbede sonucu eylemciler dışarıya çıkartıldı. Ellerine geçen çöp sepetlerini polise doğru fırlatan eylemciler slogan atmaya devam etti. Polis yeniden müdahale etti ve eylemcileri uzaklaştırdı. Daha sonra eylemciler Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binasına doğru yürüyüşe geçti.

Genel Müdürlük önünde toplanan eylemciler slogan atmaya devam etti. Ardından Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin basın açıklaması yaptı. Ayçin, ” Değerli dostlarımız 488 gündür burada toplanıyoruz. Havaalanında direnen ve işten çıkarılan arkadaşlar adına mücadele için buradayız. Türkiye’de çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Bırakın buradaki Hava-İş grevini bu ülkede, ülkenin tamamı ile ilgili endişeler ve kaygılar konuşuluyor.” dedi. Grup, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.


Editör: TE Bilisim