KEÇİÖREN MHP'DEN MUHTEŞEM İFTAR KEÇİÖREN MHP'DEN MUHTEŞEM İFTAR
Avrasya Kalkınma Platformu’nun düzenlediği ‘Avrasya’nın 2023 Vizyonu’ konulu sempozyumun kapanış oturumu gerçekleşti. Platform Genel Başkanı Hasan Cengiz, çalışmaların hedefinin 'Avrasya Birliği' olduğunu vurguladı.
Keçiören Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki ‘Avrasya'nın 2023 Vizyonu’ konulu sempozyum sona erdi. Avrasya Kalkınma Platformu Genel Başkanı Hasan Cengiz’in ev sahipliğinde gerçekleşen sempozyumun kapanış oturumuna AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı Necati Çetinkaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Kırgızistan Milletvekili ve Avrasya Kalkınma Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Anarbek Kalmatov, Keçiören Belediye Başkanı Musta Ak ve yine bazı belediye başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

AK Parti 23. Dönem Düzce Milletvekili ve Avrasya Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Celal Erbay’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda söz alan Necati Çetinkaya, Avrasya denince tüylerinin diken diken olduğunu dile getirdi. Avrasya’yı anlatırken heyecanlandığı gözlenen Çetinkaya, geçmişe dikkat çekerek, “Buhara’yı görmediyseniz, tavsiye ederim gidin görün” dedi. Yine ortak kültüre işaret eden Çetinkaya, salondakilere Kaşgarlı Mahmut’un, Yusuf Has Hacib’in, Ahmet Yesevi’nin Ali Şir Nevai’nin eserlerini okumalarını önerdi.

Çetinkaya, bölgenin edebiyatından, sosyal yapısından bahsederken, Avrasya coğrafyasının tarifinin de yanlış yapıldığını söyledi. İpek Yolu’nun önemini anlatan Çetinkaya, Avrasya denince akla Çin sınırlarından Balkanlara kadar büyük bir coğrafyanın anlaşılması gerektiğini belirtti. Çetinkaya, konuşmasında AK Parti ile birlikte Türkiye’nin Avrasya’daki çalışmalarının kat kat arttığını da ifade etti.

"İZNİK'İN FETHİNDE 10 BİNLERCE KIRGIZ ŞEHİT OLDU"

Yine söz alan Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da Avrasya’yı ata yurt ile ana yurdun birleşmesi olarak tanımladı. Erdoğan, konuşmasında ortak geçmişten bir örnek vererek, Orhan Gazi’nin İznik’i fethinde 10 binlerce Kırgız’ın nasıl yardıma koştuğunu ve şehit olduğunu anlattı. Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile restore edilen Orhun Anıtları çalışmalarında bulunmaktan da gururlandığını ve duygulandığını sözlerine ekledi.

"HEDEF, AVRASYA BİRLİĞİ"

Sempozyumun önemine dikkat çeken Başkan Hasan Cengiz ise özellikle çalışmaların amacına dikkat çekti. Platformun amacının 2023 yılında Avrasya Birliği’nin kurulması olduğunu yineleyen Cengiz, bu hayali Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da dile getirdiğini hatırlatarak, bugün bu çalışmanın Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından hayata geçirilmeye çalışıldığına işaret etti. Cengiz, şuna da dikkat çekti: “Fakat Davutoğlu’nun ve bizlerin kafasındaki Avrasya Birliği ile Putin’in kafasındaki Avrasya Birliği aynı değil. Bizim birliğimizde dostluk, kardeşlik ve Osmanlı ruhu olacak” ifadeleri kullandı.

Keçiören Belediye Başkanı Ak da Başbakan Erdoğan'ın koymuş olduğu 2023 vizyonunun sadece Türkiye ile sınırlı olmadığına değinerek, Avrasya'nın 2023 vizyonununda bu kapsamda olduğunu aktardı. Ak, belediyeler olarak kendi üzerlerine de yükümlülük düştüğünü belirterek, belediye etkinliklerinin önemine dikkat çekti.

Kapanışta çalışmalara katkılarından dolayı birçok siyasiye ve STK temsilcilerine plaket takdim edildi.
Editör: TE Bilisim