Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli Ümit Özdağ ‘Türk Çernobili’ diyerek faciaya karşı böyle uyarmıştı: Acil durum ilan edilmeli
 Bilindiği üzere, tüzük kurultayı İlçe Seçim Kurulu ve hakimi gözetiminde yapılmadığından, tüzük kurultayı yapıldıktan sonra ve delegeler seçimli kurultay davetini almadan ve  ilçe seçim kuruluna başvurulmadan yapılacak kurultay hukuken sakat olacaktır.  Hukuken geçerli bir Kurultay yapabilmek için, öncelikli olarak mahkeme kararına uygun bir şekilde Çağrı Heyetince Tüzük Kurultay'ının yapılması gerekiyor. Tüzük Kurultay'ı sonrası bütün delegelere seçimli kurultay tebligatı yapılarak ve kanunda belirtilen süre verilerek seçimli kurultayın yapılması halinde kurultay hukuken geçerli olabilecek ve süreç sağlıklı tamamlanabilecektir. 

Özetle MHP Genel Merkez'inin Tüzük ve seçimli Kurultay'ının bir arada yapılması önerisinin hukuka aykırı olduğunu ifade eden Gökdemir, kişilerin iyi niyetli sözlü beyanlarının hukuk kuralları karşısında bir anlamı olmadığını, hukuki sürecin doğru ve eksiksiz takip edilmesi gerektiğini ifade etti. Bu durumda Çağrı Heyeti'nin mahkemeden aldığı görev gereği olarak önümüzdeki günlerde yeni bir tarih belirleyerek Tüzük Kurultay'ını toplaması bekleniyor. Aksi bir yol takip edilmesi halinde süreci büyük hukuki risklerin beklediğini tekrarladı.
Editör: TE Bilisim