Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş.. Zafer Partisi Ümraniye İlçe Teşkilatı şehit olan altı askerimiz için yürüyüş..
 Dün akşam internete düşen, Fatih Saraç, Fatih Altaylı ve Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bİlal Erdoğan arasında geçen ve seçim anketlerinde üzerinde oynamaların yapıldığının itiraf edildiği ses kayıtları sonrası Habertürk'ün bugün kadar yapmış olduğu anketler de bir bakıma şaibeli hale gelmiş oldu.
Özellikle de 2012 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili anketlerde oranların 2 ay gibi kısa bir sürede neredeyse 180 derece değişmesi "Anketlerde manipülasyon mu yapılıyor" sorularını gündeme getirdi.

ANKETLERDE CUMHURBAŞKANI GÜL'E OPERASYON MU YAPILDI?

Bu manipülasyon iddialarıyla ilgili göze çarpan anketlerden 2 tanesi oldukça dikkat çekici.

MART 2012 GÜL CUMHURBAŞKANI OLSUN DİYENLER: YÜZDE 48,8

Konsensüs Habertürk için Mart 2012'de bir anket yapıyor. Ankette halka "Cumhurbaşkanı kim olmalı" diye soruluyor. Halkın yüzde 48.8 ABDULLAH GÜL cevabını verirken, Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olmalı diyenler yüzde 16,9'da kalıyor.



2 AY SONRA GÜL'DE YÜZDE 20 DÜŞÜŞ VAR, ERDOĞAN YÜKSELİYOR

Mayıs 2012'de yapılan ankette ise Gül'ün oylar birden yüzde 20 oranında düşerek YÜZDE 20,8'e gerilerken, Başbakan Erdoğan'ın oyları ise yüzde 41,8'e fırlıyor.

Peki ne oldu da Gül'ün oyları birden yüzde 20 düşerken, Başbakan Erdoğan'ın oyları yüzde yüzde 16'dan 41,8'e fırlıyor?

O tarihlere baktığımızda halkın oy tercihlerini etkileyecek olağanüstü bir durumun olmadığı görülüyor. Peki bu oylardaki bu radikal değişimin neden ne?

O zaman bu sorunun cevabı bulunamamıştı. Anketlerde açık açık oynamaların yapıldığının itiraf edildiği dün ortaya çıkan ses kaydından sonra acaba o dönemde de Başbakan'ın telkinleriyle anketlerde oynandı mı?

Editör: TE Bilisim