KEÇİÖREN MHP'DEN MUHTEŞEM İFTAR KEÇİÖREN MHP'DEN MUHTEŞEM İFTAR
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram bölgesine tarihi dokuya zarar vermeyecek şekilde, yerin altında 560 araçlık otopark inşa ediyor. Hacı Bayram Camii ve çevresinde yaptığı çalışmalarla bir yandan tarihi kalıntıyı yeniden ortaya çıkaran Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da bölge halkının ihtiyaçlarını tek tek çözüme kavuşturuyor. Orijinal camiyi restore eden, ek binasını yıkıp tarihine uygun şekilde yeniden yapan, cami çevresini yenileyen Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bölgenin en büyük ihtiyaçlarından olan otopark sorunu için 4 katlı, 560 araçlık yer altı otoparkı inşaatına devam ediyor.

    Hacı Bayram-ı Veli Camii’nin hemen arkasındaki boş alanda, giriş cephesi hariç tamamen yer altına inşa edilen ve üstü yeşil alan olarak tasarlanan otopark ile hem esnaf hem bölgeye gelen ziyaretçiler hem de bölge halkı rahat bir nefes alacak. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla artık Ankara’nın en önemli inanç turizm merkezlerinden biri haline gelen, tüm Türkiye’den ziyaretçi akınına uğrayan ve Ankara’nın manevi mimarı Hacı Bayram-ı Veli’nin türbesinin yer aldığı cami ve çevresinin en büyük ihtiyaçlarından olan otopark sorunu da çözüme kavuşuyor.

    Dünyanın birçok kurum ve kuruluşundan ödüller ve övgülerle bahsedilen, her geçen gün önemini biraz daha artıran bölgenin tarihi dokusunu bozmayacak şekilde yerin altına inşa edilen otopark, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayıyla inşa ediliyor. Bölge esnafına, vatandaşlara ve ziyaretçilere büyük kolaylık sağlayacak bir çalışmaya daha imza atan Büyükşehir Belediyesi, 'Katlı Otopark Mimari Projesi'nde büyük ilerleme sağladı.

    Hükümet Caddesi ve Çamlıca Sokak olmak üzere 2 adet giriş-çıkışı olacak otopark, betonarme olarak inşa edilecek ve otomatik giriş-çıkış sistemi bulunacak. Otoparkta ayrıca doluluk durumunu gösteren ışıklandırma, kamera ve güvenlik sistemi de yer alacak. Kullanılan bu sistemlerin hepsi de merkezi izleme sistemi vasıtası ile de takip edilebilecek. Araç giriş çıkışları da güvenlik kontrolleriyle yapılacak. Otopark içerisinde iki adet asansör de hizmet verecek. Ayrıca katlar arası geçişler araçlar için rampalarla, yayalar için de asansör, rampa ve merdivenlerle sağlanacak.

    Kapalı otopark binası, giriş cephesi haricinde tamamen toprak altında kalacak. Binanın çatısı yeşil alan olarak düzenlenecek ve buraya sadece merdiven ve asansör ile ulaşılabilecek. Bu bölümde ayrıca, cam kule ve yeniden yapılacak olan tescilli yapı dışında herhangi bir yapılaşma bulunmayacak. Yeşil alanda yaya ulaşımı için rampalar ve yine yaya kullanımı için ayrılmış oturma alanları da yer alacak.

    HACI BAYRAM’DA DEĞİŞİM VE GELİŞİM SÜRÜYOR
    
    Restorasyonu yapılarak yeniden hizmete açılan Hacı Bayram Camii ve yıkılıp yeniden inşa edilen ek binasına yakışır bir çevre için çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, önce bölgenin kaybolan tarihini yeniden ortaya çıkararak, eski canlı ve nostaljik görüntüsüne kavuşturdu.

    Tarihi ortaya çıkarma çalışmalarının ardından bölgenin ihtiyaçlarına yönelik de projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi, Hacı Bayram Camii ile avizeciler çarşısı arasına bir rampa inşa ederek, engelli vatandaşların da ihtiyaçlarına cevap verdi. Cami çevresindeki tüm binaları da yepyeni, modern ve aynı anda tarihi bir görünüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, otopark projesini tamamlamasıyla da bölgenin en büyük ihtiyaçlarından birine daha cevap vermiş olacak.
Editör: TE Bilisim