PKK Yüksekova'da iki uzman çavuşu ensesinden vurup çarşının ortasına düşürdüğü zaman sormuştuk:"Şerefiniz var mı sizin?.."

     Sonra cevap gelmeyince "Haysiyetiniz var  mı sizin?" diye soruyu tekrarlamıştık!..

Hayır sorularımızın muhatabı tabii ki teröristler değildi. Biz onların şerefinden ve haysiyetinden 

ümit keseli tam 40 yıl oluyor.

     Muhatabımız, sınır güvenliğini sağlayamayan ve kentlerimizi emniyet güçleri için bile güvenilmez hale getiren yetkililerdi.

     Dönemin Başbakanının: "Askerlik yan gelip yatma yeri değildir." Dediği günlerden bahsediyorum.

     Peki askerlik şehrin göbeğinde güpegündüz vurulup da kanlar içinde yatma yeri miydi?..

     Bunu sorgulayacak, haysiyet sahibi bir Allah'ın kulu yok muydu?.. Bunu merak etmiştik.

Şimdi başka bir şey soruyoruz: "İstihbaratınız var mı sizin!.."

   Ülkücü bir dostum, uzaktan kumandayla patlatılan el yapımı patlayıcılar konusunda uyarıyor:

     "Bunları bin metre kablo döşeyerek değil, ellerindeki 12,7 mm'lik suikast tüfekleriyle de patlatabilirler!.."

Amerikan Barrett M 82'lerde kullanılan zırh delici mermininçapı Clipper çakmakgibi bir şey…

     Geçtiğimiz günlerde Bingöl Valisi yaptığı açıklamada, "Zagros adlı bir silah yakaladık" derken bu suikast tüfeğinden bahsediyordu.

     Bizim medyaiki koldan "PKK'nın özel yapım silahı" diye haberin üzerine atladı. O çapta bir mermiyi, 1,5 2 kilometrelik etkili vuruş mesafesine gönderecek bir enerjinin atölye yapımı bir silahla üretilmesi bize pek mümkün görünmemişti.

     Gazeteciler bu etkili silahın "biraz kanas, biraz bixi" toplama olduğunu anlatmaya çalışıyorlardı. Sonra biraz araştırınca uzmanların tüfeği Amerikan Barrett yapımı M 82'ye benzettiğini gördüm.

     Araştırmayı biraz daha derinleştirince konu daha dailginç olmaya başladı.

    Yıllar önce PKK Şemdinli'ye saldırıp da ağır zayiat vererek geri çekildiğinde öldürülen PKK'lılardan birinin üzerinden bir flash bellek çıkmıştı.

     Bellekte Şemdinli baskınına hazırlanan PKK'lıların fotoğrafları vardı.

     2 Ağustos 2012'de Habertürk'ün sitesinde yayınlanan fotoğraflar arasında, geçen gün Bingöl valisinin Manisa Tarzanıgibi takdim ettiği Zagros denilen tüfeklerden en az 5 tane vardı.

PYD'nin Suriye'de yıllardır kullandığı bu pahalı oyuncağa özel bir önem verdikleri, yan yana dizilerek, arka arkaya çökerek, sonra tek tek poz vererek resim çektirmelerinden belliydi.

Dağ başında 1.500 metreden adam vurmak, bu kalleşlik dininde "Nirvana'ya ulaşmak gibi bir şeydi!

Seneler önce Habertürk'ünresimleri verirken hiçbir şey yokmuş gibi kulağının üzerine yattığı, şimdi deBingöl valisinin hayatında ilk kez "toplama" silah görmüş gibi paylaştığı, "Zagros"u biraz büyüteç altına alalım.

Sonra da medyanın "PKK'nın özel silahı"  diye manşete taşıdığı, ondan sonra da kendi yalanına inanan Alzheimer hastaları gibi "PKK'nın silahını bakın kimler kullanıyor" diyerek işi sinsice reklama bağladığı bu çakma Barrett'ler hakkında ikicümlekonuşalım:

     Birincisi, PKK'nın bu kadar hain müttefik ve düşman komşumuz varken dağ başına laboratuvarkurup da silah tasarımı yapmaya ihtiyacıyoktur.

     İkincisi bu çapta bir mermiyi ve geri tepmesiz namlu sistemini PKK kendisi üretemeyeceğine göre mekanizması hazır bir silahın kaportasına makyaj yapılmış olması ihtimali daha fazladır.

10 kiloluk hantal, tek mermili, şarjörsüz bir silahın kilometrelerce taşınması daakıllaraiki ihtimali getirmektedir:

1- Tank, uçak veya helikopter gibi materyallere atışyapmak... Zaten "helikopterler için" taşındığı haberlerde ifade edilmiştir.

2012'deki Şemdinli saldırı ekibi, yanında2.000 metre menzilli "Doçka" taşıdığına göre ikinci ihtimal daha kuvvetlidir:

2- Menfezlere ve asfaltın altına döşenen el yapımı patlayıcıları suikast tüfeğiyle patlatmak!..

     20 Temmuz'dan bu yana düşürülen helikopter veya 12,7 mm'lik tek mermiyle vurulan bir tank haberi duymadık.Oysa uzaktan patlatılan EYP'lerleverdiğimiz canların sayısı 100'üaşmıştır.

Şimdi… Siz PKK'lıların yerinde olsanız, 1.300 metre kablo döşemeyi mi tercih edersiniz? yoksa dağ başında hedefe sabitlenmiş bir suikast tüfeğiyle, EYP'ye gömülmüş bir piknik tüpün arkasına nişan alıp tetiğe dokunmayı mı?

     Şimdi tekrar soruyorum: "İstihbaratınız var mı sizin?.. Yoksa önleyici istihbarat için önce evraktan numara alıp; sıra beklememiz mi gerekiyor?"

     Nasıl?.. İstihbarat emin ellerde mi?..Öyleyse şu kahpe mayınların ve EYP'lerinyerini söyleyin!..

     İşe, asfalta 500-1000 metre mesafede, tüfek monte edilebilecek yüksek tepelere 50'şer keçi salarak başlayabilirsiniz.

 Ardından gidecek bir çobanbulunur elbet!..