Kar hem güzel hem de hoş olmayan şeyleri aynı anda hissettiriyor bize. Güzel şeyler deyince ilk akla gelen, ilkokul kitaplarından hafızamıza yer etmiş olan sıcak aile fotoğrafı... Mırıldanan kedi, örgü ören güler yüzlü nine, sevgi dolu bakışlarıyla anne-baba, ve mutlu bir kız çocuğu.... Yani evin, ailenin sıcaklığı. O zamanlar, bu resimdeki pencerenin gerisindeki kuşları ve evsiz insanlar aklımıza gelmezdi, ama hayatın gerçekleri ile karşılaşınca bunları da düşünür olduk.

İşin bilimsel tarafı ise daha önemli. Yazın kullanacağımız su kaynakları doluyor, böylece tarımdan içme suyuna çok önemli bir kazanç sağlıyoruz.  Dünya üzerindeki suların % 97.5'i okyanuslarda ve tuzlu olarak bulunduğundan bizler kullanamıyoruz. Kalan kısım tatlı sular, ancak hemen sevinmeyin çünkü bu kısmın da yaklaşık %68.7'si kutuplarda buzul olarak duruyor. Kalan kısmın yaklaşık % 30'u yer altı suyu, onun da pek faydası yok bize. Peki ırmaklarda akan, göllerde bulunan ve bizim kullandığımız kısım ne kadar biliyor musunuz? Dünya üzerindeki tatlı suların sadece % 1.2'si. İşte yağan kar bu rezervi dolduruyor ve biz bunun için çok şanslıyız. Kısaca % 2.5'in yüzde 1.2'si bu şekilde doluyor, kıymetini bilelim! Hele Türkiye gibi su fakiri olan bir ülkenin vatandaşı olduğumuz için, hele İstanbul gibi, Sakarya ile Bulgaristan arasındaki bütün su kaynaklarını tüketen bir metropolde yaşayan biri olduğumuz için çok daha önemli. Bu vesile ile suyumuzun, başka bir deyişle yağan karın kıymetini bilelim!

Benim çocuk gönlüm  dışarıda korumasız olan insanları ve hayvanları hatırından çıkarmıyor! Elimizden geldiğince soğukta mağdur olan insanlarımıza ve hayvanlara  yardımcı olalım.

Sevgiyle kalın.

 İIk kar iIk aşk gibidir. İIk kar’ını hatırIıyor musun? Lara Biyuts

 Hava soğuyunca değil, yüreği soğuyunca başlarmış insanın kışı… Elif Şafak

Zaman gelir yollarına kar yağar,etrafını hüzün bulutları sararsa,ne zaman bir dosta ihtiyaç duyarsan dost olabildiğim kadar buradayım. J))) 7 Ocak  17 J)