Konya tarihi günlerinden birini yaşıyor. İslam dünyasının Mısır ve Suriye ile yüreğinin ağzına geldiği bu dayanılmaz zulüm günlerinde Konya’dan mazlumlar için yiğit bir ses yükselmiştir.
Şehirdeki manevi hava, haykırış, ve dua; yanan gönüllere, tutuşan yüreklere, tıpkı kurak toprağın suyla buluşması gibi, rahmet yağmurlarını taşıyan meleklerin manevi iklimini yansıtıyordu.
Buradaki uğultu, heyecan, feraset, gözlerdeki parıltılar, bilenmişlik, ve Allah’a açılan eller tarihe tanıklık edenlerin hınca hınç doldurduğu alanın dilini ifade ediyordu.
Konya’nın meşhur hükümet meydanı hiç bu kadar kalabalık olmamıştı. Sabahın erken saatlerinden itibaren alan tıka basa gönüllü insanlar tarafından doldurulmuştu. İnsan seli; bir rahmet gibi uğultuyla alana akıyor, miting saati bekleniyordu.
Hiçte çakma, toparlama, yığma, ya da taşıma türünden bir kalabalık yoktu. İnsanların yüzlerinden coşkuyu, ''inanmış''lığı, okumak, izlemek, gözlemlemek mümkündü. Hiç kimse buraya gelmek için özel imkanlara sahip değildi.
Mitinge katılan bir çok insan kor gibi yanan yüreğinin sesine uyarak gelmişti. Top gibi vuran yürekleri kim susturabilirdi ki? Meydanda yüz binlerle ifade edilen kalabalık ülke ve bölge ile ilgili hassasiyetlerini mitinge katılarak ortaya koymuştu.
Bu dik duruş ve haykırışla, meydanın o kadar boş olmadığını, ve mazlumların sahipsiz olmadığını, dost, düşman; herkese haykırdı. Miting saati yaklaştıkça heyecan doruğa ulaştı, ve sonunda beklenen saat geldi.
Teslim alınamayan son kale MHP genel başkanı, bilge lider, büyük devlet adamı Türkmen beyi çok büyük bir coşku ve alkışla, Konyalıların yoğun ilgisi altında kürsüye çıktı. İlgiyle izlenen ve beğenilen konuşması büyük alkış aldı.
Bu konuşmanın tamamını haberalp sitesinden takip edebilirsiniz. MHP bu mitingleri sırayla daha önce Bursa, İzmir, Adana ve Erzurum da yapmış, ve çok büyük bir etki meydana getirmişti.
Ülkenin kuruluş paradigmaların sorgulandığı, PKK terör örgütü liderinin devlete muhatap edilmesine, açılım adlı ayrışma projesine Türk milliyetçilerinin yüksek perdeden itirazı kamuoyu tarafından ilgiyle izleniyor ve destekleniyor.
Türk milletinden gerçekler adeta kapı baca saklanarak ülkenin kaderi sayılacak siyasal manevralar, ülkücülerin ve Türk milletinin mahşeri vicdanına çarpmış , ve tunç siper ettiği göğsünden dönmüştür.
Bütün yönlendirme gayretlerine, şeytanın bile aklına gelmeyecek oyunlara rağmen, Türk milleti yediden yetmişe gerçek ve sağlıklı bilgiye ulaştıkça, oyun ve ihaneti kavradıkça, MHP’nin arkasında kenetlenmiştir.
“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” anlayışı milli infial haline gelmiştir. Bu açılım adlı kanlı barış tiyatrosu bitmeli AKP Türk milletinden özür dileyerek bu çıkmaz sokaktan dönmelidir. Bu gerçek artık herkes tarafından yüksek sesle dillendiriliyor. Türk milleti yediden yetmişe, devlet ve millet olarak bir bütündür. Devlet ve milletin dili Türkçedir. Türkçe birlikte sonsuza kadar yaşamanın tartışılması bile abesle iştigal olan şeref, haysiyet ve hayat gerçeğimizdir.
Ülke hiçbir küresel dayatmayı,ve projeyi, ''oldu bitti''leri kabul etmeyecek kararlılıkta ve Türk milleti fedakarca dimdik ayaktadır. Dünyada Afrika kabilelerine bile reva görülmeyecek, etnik ayrıştırmayı özgürlük olarak sunmak, millet tanımını etnik temele indirgemek, ayrıştırmak, ötekileşmek süreci artık bir aldatma kandırma olarak anlaşılmıştır.
Meydanlar bu gerçeği avazı çıktığı kadar haykırıyor. Hangi mahfillerde hazırlandığı tarafımızca tahmin edilen hayali projelerle bu milletin birliği dirliği iriliği sıkıntıya sokulup tehlikeye atılamaz.
Mitinge katılanların dışında, mitinge bizzat katılamayıp gönlü duası burada olan dünyanın her tarafından millet evlatlarını ve dostlarını ümmet bilincinin kıyama kalktığını manen gözlüyor hissediyor ve duyuyoruz.
Konya'da olma iradesini önce gönülden koymak asıldır. Dualarla milyonlarca mazlumların sahibi birlikte Hükümet meydanında hazırdı. Meydandan haykırış ve dualar Hz Mevlana'nın diyarından arşa yükselmiş bütün zalim fitne, fesat ve ihanet yuvalarına korku salınmıştır.
Tarihi Türkler yazar; kahramanları Türk milleti doğurur.Bu milletin huzuru, geleceği, milli ve dini kutsalları ile oynanmasının bedeli çok ağırdır. MHPnin Konya’dan yeniden yükseliş ivmesine hız katışını farketmemek mümkün değildir. MHP; Konya’dan aldığı moralle, gümbür gümbür geliyor.

SEFA BUĞRA ŞENEL