BU ETNİK  IRKÇILIĞIN TEMSİLCİSİ KOMUNİST ÖCALANMIDIR?

ETNİK VURGULU KARDEŞLİK CÜMLELERI IRKÇILIK VE SİNSİ BÖLÜCÜLÜKTÜR!

Kimlik tartışmasını etnik kimlik tartışması üzerinden yapmak, buna zemin hazırlamak, bunu hak ve özgürlük talebi diye sunmak  en büyük ırkçılık ,ayrımcılık değilmidir?

Etnik kimlik; vurgulu kardeşlik edebiyatı ,sinsi bölücülük izleri taşıyan milli kimlik operasyonuna  psikolojik zemin ihdas etmek değilmidir?

Hepimiz Kürt,Arnavut,Boşnak,Arap,Laz ve Türk kardeşiz!  Bu cümleler kardeşlik beyanı ifade eden , aslında ayrıştıran,  karıştıran,  sinsi ,fitne bölücülük tohumlari serpiştiren ifadelerdir.

 Kimlik tanımı hiç bir ülkede etnik tanımlama üzerinden yapılmaz.

Türk kimliği kıblesi kabe olan herkesin ortak adıdır! Türk kimliği bu esasa göre oluşturulmuştur!

Mübadelede hristiyan Türk’ler Yunanistan’a gitti ama müslümanım diyen ahali Türkiye’de kaldi.

Bu kadar kesin olan gerçeklerden habersiz , şuursuz , bilgisiz veya kasıtlı bir tartışma ; Toplumsal barışın temellerine dinamit yerlestiriyor.

PKK 1984 hedefleri birer birer hayata geçiriliyor. Bu tartışmalar kuruluş sürecini tamamlayamayan, sömürgelikten yeni kurtulan ülkelerde küresel yeni bir kirli tuzaktir.

 Ülkemizde PKK’ nın kanlı kalkışması ile ortaya çıkan ,etnik kürtçülük dayatmasi dışında ,her hangi bir etnik kimlik dillendirmesi ve talebi varmıdır? Bu talep sosyolojik gerçeklere uygun değil tamamen sunidir. Yeni etnik fitne oyunlarina emsal olacak en büyük etnik fitne tezgahidir! Bu talepler kan gözyasi ve kaosla ülkeyi yeni çıkmazlara sürükler.

Neden İngilize,Almana,Fransıza veya Afrikalı yamyamlara dayatılmayan kimlik operasyonu Türk milletine dayatılıyor?

 Güney doğunun PKK boşalan dağlarında "Ne mutlu Türküm diyene"  ifadesi yerine  “Öcalan” yaziyor.

Bulduğunuz esrarengiz çözüm bu mudur?

 
SEFA BUĞRA ŞENEL