Milli Eğitimin Milliliğine Bir Dokunuş Milli Eğitimin Milliliğine Bir Dokunuş
Şehit polis memuru Nefise Çetin Özsoy'un 2013 yılında Sultanahmet Camii'nde kendisini patlatmak için gelen canlı bombayı etkisiz hale getirdiği öğrenildi.

Bulgaristan'ın Kırcaali iline bağlı Çiflik köyünde doğan, 1989 yılında Türkiye’ye göç ederek Edirne’ye yerleşen, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi mezunu olan Nefise Çetin Özsoy, şark görevinin bitmesine sadece 1 ay kala şehit düştü.

Önceki gün, yaklaşık 30 bin kişinin katıldığı cenaze namazını Selimiye Camii imamlarıyla İl Müftüsü Emrullah Üzüm kıldırmıştı. Edirne Müftüsü cenaze öncesi yaptığı konuşmada, şehidin görevli olarak çalıştığı İstanbul Sultanahmet Camii'nde canlı bombayı yakalayarak büyük bir faciayı önlediğini belirtti. Müftü cenazede yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Dün İstanbul'dan Sultanahmet Camii yönetiminde görevli bir arkadaşım aradı ve şehit olan kızımının 2013 yılında Gezi olayları sonrası Sultanahmet Camii avlusuna üzerinde bomba düzeneği olan canlı bombayı yakalattığını söyledi. Orada yaşanılabilecek büyük bir facianın önüne geçtiğini belirtti. Ben de bu bir çok vatandaşımızın ölmesi veya yaralanmasını önleyen vatan evladımızın, Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Camii'nde hemen hemen tüm camilerde olan musalla taşı bulunmuyor. Bu nedenle camiden bugüne kadar şehit cenazeleri hariç hiçbir cenaze kalkmadı.’’

Sultanahmet Camii'nde görevli İbrahim Bilgin ise "Çok mert bir kızımızdı, günlerden bir cumartesi günü Sultanahmet Camii avlusunda camii içerisine girmeye çalışan canlı bombayı yakaladı. Hepimiz tereddüt içerisinde iken o 10 tane erkeğe bedel bir halde o canlı bombayı etkisiz hale getirdi ve kelepçeleyip yere yatırdı. Camii içerisinde her zaman görevli sivil bir polis memuru bulunuyor. Daha sonra da buradan tayini çıktı ve gitti." dedi.

Nefize Özsoy’un eşi Cumhur Özsoy, geçen yıl 8 Ağustos’ta yine Mardin’in Midyat ilçesinde Abdullah Ümit Sercan isimli meslektaşı ile seyir halindeyken saldırıya uğramış vücuduna şarapnel parçaları isabet etmişti. Gazi olan Cumhur Özsoy’un olayın ardından Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi'ne tayini çıktı.

Nefise Özsoy'un cenaze töreni sırasında, Kılıçdaroğlu'nun yanında duran şehidin eşi Cumhur Özsoy’un yerini değiştirmesi dikkat çekmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan Özsoy, Kılıçdaroğlu'yla yan yana durmak, birlikte saf tutmak istemediği için yerini değiştirdiğini söyledi. Özsoy, "Biz polisiz, müslümanız elhamdüllilah. Yer değiştirmek istedim içimden öyle geldi. Müdürümün soluna geçtim, doğrudur. Kılıçdaroğlu'nun cenazeye gelmesini istemezdim, elimi de uzatmazdım. Herkes biliyor. Boşver.’’ diye konuştu.

Yaşanan tartışmalarla ilgili konuşmak istemeyen acılı baba Süleyman Çetin ise "Ya bir de beni düşünün, ne demek bu ya. Konuşursam çok kötü seyler olur, lütfen acımız henüz taze konuşmak istemiyorum. Yaşananlar olmamalıydı orası şehit cenazesi." diye ağlayarak isyan etmişti.Cihan

Editör: TE Bilisim