Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor? Yükselen Milliyetçilik Niçin Aynı Oranda Siyasi Temsile Yansımıyor?
Türkiye'nin en güney sahillerinden olan İskenderun’da yaz sıcakları vatandaşları bunaltıyor. Hatay’ın İskenderun sahilinde 40 derecenin üzerinde seyreden sıcaklar nedeniyle şehir adeta boşalmış görüntüsü veriyor.

İskenderun sahilinde parklara gelen vatandaşlar ağaçların gölgesinde serinlemeye çalışıyor. Aşırı sıcaklara Ramazan orucu da eklenince vatandaşlar adeta nefes almakta, yolda yürümekte zorlanıyor. İskenderun sahilinde bulunan parklardaki güvercinlerin bile aşırı sıcaklardan etkilendiği ve yeşilliklerin arasına yatarak serinlemeye çalıştıkları görüldü.

İskenderun sahilinde ağaç altında gölgelenen 56 yaşındaki Cuma Delatioğlu, “Son yılların en sıcak günlerini yaşıyoruz. Ramazan ayında evden çıkılmasa daha iyi olacağı kanısındayım. Ağaçların gölgesi nispeten serin olmasına rağmen, nemli hava nedeniyle zor günler geçiriyoruz.” dedi.

Kore Parkı'nda oturan bazı vatandaşların ise bunaltıcı sıcaktan ve aşırı yorgunluktan uyuya kaldıkları gözlenirken, ilginç görüntüler ortaya çıktı. Sahil kenarındaki kanal boyunca akan sulara gelen gençler de başlarını ıslatarak serinleme çalışıyor. Son yılların en sıcak günlerini yaşayan İskenderun sahiline Suriyeli vatandaşlarında gelerek ağaç altlarında uyudukları gözlendi.
Cihan

Editör: TE Bilisim