Selda Güleç;  dünyaya, yeniliklere, farklı kültürlere ilgi duyan bir ingilizce öğretmeni. Kızının da teşviki ile instagramdan yemek paylaşımları yapmaya başladığında, henüz imalathane aklında değilmiş, zamanla yurt dışı seyahatlerinde öğrendiği tarifler, çevreye ve dünyaya dost malzemeleri annesinin eski tariflerine uyarlaması ile yarattığı lezzetler, çevresiyle paylaşmaya değer bir noktaya ulaştığında, imalathanenin ilk düşünce tohumu atılmış. Takipçiler de 3 yıla yakın sürede 45 arkadaştan, tanımayan sadece yemek paylaşımları için kendisini takip eden 3000 üzerinde takipçiye ulaşmış. Bu düşüncenin oluşması da aslında oldukça tesadüfi, çünkü paylaşımlarında kullandığı “imalathane bugün pazara çıktı, şu sebzeyi aldı” gibi ifadeler, takipçilerinde gerçek bir imalathane olduğu izlenimi yaratınca, yemek dostu insanların birlikte üretip paylaşabileceği bir imalathane neden olmasın fikri ortaya çıkmış.

Imalathane aslında yeni sayılır, ilk etkinlikler Nisan 2016 başlamış, şehrin çok içinde ama aslında bir depo alanı sayılabilecek dükkanı, zevkle kendisi yansıtacak şekilde ihtiyaç oldukça dekore edip, odağa mutfağı ve o mutfakta hazırlanabilecekleri yerleştirmiş. Gerçekten de mekana girdiğinizde Selda Güleç’in kişisel dokunuşunu, amatör ruhunu, yemeğe ve mutfak kültürüne olan sevgisini kolayca gözlemleyebiliyorsunuz. Burayı anlatmak aslında çok kolay değil, bazen birlikte mutfağa girilen bir atölye çalışması ile karşılaşabilirsiniz, başka bir akşam ise konunun uzmanı bir ressam ya da tarihçi ile belirli bir döneme ait kültürü dinlerken,  binbir güçlüklerle temin edilen her gün karşılaşma fırsatı bulamadığımız malzemelerden yapılan o dönemin yemeklerini tadabilirsiniz. Siyah sarımsak, balina ciğeri, mor patates püresi, kızıl geyik etli sosis gibi değişik lezzetleri tatmak isteyenler için deneyimsel bir mutfak zevki sunuyor. Öte yandan günlük hayatta kolaylıkla uygulayabileceğimiz örneğin tamamen şekersiz, unsuz, sadece pekmez ile tatlandırılarak fırında yavaşça pişen balkabağından yapılan turta gibi tariflerle, alternatif fakat hafif lezzetler arayanlar için de SG İmalathane yemek dostlarına kapısını açmış durumda.

İmalathanede temelde, 3 tip etkinlik yapılıyor. Söyleşi etkinlikleri,  atölye çalışmaları, parti organizasyonları. Dilerseniz pişirip dostlarınıza sunmak istediğiniz menüyü ve davet edeceğiniz kişi sayısını imalathane ile paylaşıp, malzemelerini davet gününüzde sizin için hazırlamalarını isteyebilirsiniz, hatta dilerseniz daha da lezzetli yemek yapmanız için püf noktalarını sizinle paylaşabilirler.

Nelerin olduğundan bahsettik bir de olmayanları söylemekte fayda var; her gün olan bir menüsü yok, ay başında instagram  hesaplarından takip edebileceğiniz ve bir konsept çerçevesinde hazırlanan menüleri tatmak isterseniz, önceden rezervasyon yapmanız yeterli. Rezervasyon gerçekten gerekli çünkü kapıdan içeriye adım attığınızda görebileceğiz gibi sadece büyük tek bir masada bol sohbetli keyifli bir akşam geçirebileceğiniz şekilde mekan tasarlanmış.

Tüm mutfak dostları  mutfakta  güzel   saatlerini  geçirmek  isteyenler  SG imalathaneye mutlaka   uğramanız ve  Selda  Güleç ile tanışmanız  yeme  içmenin boyut farkını yaşamanız tavsiye  olunur.

SG imalathane tam da Julia Child’ın  söylediği  sözü bir kez  daha  akla  düşürüyor… “Havalı yada karmaşık şaheserler pişirmek zorunda  değilsiniz;  ihtiyacınız olan mevsiminde  taze malzemeler kullanılarak  pişirilmiş  iyi bir yemek.”

Sevgiyle  kalın.