Irak ve Suriye’de unutulan büyük bir kitle var: Türkler... Yerli halk. O toprakları vatan tutan Selçukluların yâdigârları... Kendi insanımız, kendi canımız, kendi kanımız. 
Onları, Batı ve ülkemizdeki uzantıları görmeyince biz de görmüyoruz.
“Şark Meselesi”  bitmemiştir.
“Türk” ü görmemelerinin sebebini araştırın  “Şark Meselesi”  çıkacaktır.  “Şark Meselesi nedir?”  sorusunun cevabını hepimizin bilmesi lâzım. Elinizin altında imkânlar artık çok fazla; klavyenizde birkaç tuşa basın karşınıza dökülür. 
Kısa vadede düşünmeyin. Türkler hiçbir zaman istenmiyor.
Türkmenler Irak’ta, Suriye’de sınırımıza dayandılar; kim biliyor?
Yezidîler (Ezidîler değil; altını çizerek yazıyorum, Yezidîler), büyük bir dram yaşadılar, hepimiz çok üzüldük, Batı seferber oldu. ABD uçaklarını havalandırdı. İnsanlık için din, dil, ırk fark etmez ama, bilmiyorum, Yezidîler Müslüman olmadıkları için mi birden Batı’da ve Türkiye’de basın-yayın organlarında birinci sırayı aldılar? Batı basın-yayın organları bahsederse, Türk basın-yayın organları ilgi gösteriyor! 
Arap, Türkmen, Kürt, Yezidî, Sünnî, Şiî ayırmayalım. Hepsine elimizi uzatalım ama birini görüp birini görmemezlik etmeyelim ve çok çok mühim, senden başka kapısı olmayanları kesip atmayalım.
Türkmenler için konuşuluyor, toplantılar yapılıyor. Kim duyuyor bunları? Halka intikal ediyor mu?
Milliyetçi Hekimler Derneği (MHD) yarın (27 Eylül 2014 Cumartesi) Kültür Ocağı Vakfı (KOCAV) salonlarında (Ayşe Kadın Hamamı Sokağı, Nu. 24, Süleymaniye/İST.) saat 10-16 arasında  “Irak Türklerinin Dünü, Bugünü, Yarını, Sorunları ve Çözüm Yolları” konulu bir günlük seminer düzenliyor. Dernek başkanı Prof. Dr. Orhan Gedikli haber verdi. 
Gedikli neden böyle bir toplantıya ihtiyaç duyduklarını şöyle açıklıyor:
 “Binlerce yıldır Irak coğrafyasında yaşayan Türk(men)ler bugün gelinen noktada yok olmanın eşiğindedirler. Özellikle 1920’den itibaren pek çok katliamlara maruz kalan Türk(men)ler ana yurtlarından sürülmekte, öldürülmekte, toprakları Kürtler ve Araplara peşkeş çekilmekte ve kısaca yaşam hakları ellerinden alınmaktadır. Irak Türk(men)leri Kürt ve Arap bölgelerine dağıtılarak âdeta tarihten silinmekte ve küçük azınlıklar durumuna düşürülmektedir. Özellikle Batı dünyası ve ABD Türk(men)lere yapılan katliamları görmezlikten gelirken, bölgedeki Kürtler ve Yezidîlere yapılanlar karşısında şaha kalkmış ve bu gruplara silâh da dâhil her türlü yardımı yapmaya başlamıştır. Bununla da yetinmeyen koalisyon güçleri IŞİD yapılanmalarını da bombalamaya başlamışlardır... Irak Türklerinin kimsesiz olmadıklarının gösterilmesi, onlara maddî ve manevî destek sağlanması için bu çalıştay düzenlenmiştir.