90 yılı Kerkük için yaşayan adam... 90 yılı Kerkük için yaşayan adam...
 İçişleri Bakanlığı tarafından, DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter'in Şırnak'ta kaçırılarak gözaltında tutulduğu, işkence gördüğü ve infaz edilmek istendiği yönündeki iddiaları propaganda aracı olarak kullandığı gerekçesiyle, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili Baluken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ve Külter'in avukatı Mesut Gerez hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

HURŞİT KÜLTER OLAYI NEYDİ?

Önce Hurşit Külter'in emniyet yetkilileri tarafından gözaltına alınmak üzere zorla götürüldüğü ve sonra kendisinden haber alınamadığı hakkında İçişleri Bakanlığı aleyhine suç duyurusunda bulunulmuştu.

Başını CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun çektiği malum cephe, olayı basına yansıtmışlardı. Hatta özellikle yurtdışındaki prestijli edyaya (BBC vs.) haber yaptırılmıştı. İ;çişleri Bakanlığı "bizde böyle bir şahıs yok" derken, bu söze itibar edilmemiş, deyim yerindeyse fırtınalar koparılmıştı...

Ta ki...

Hurşit Külter Irak'ta Kürt bölgesi Erbil'de ortaya çıkana kadar! Koparılan gürültüye önce sessiz kalmasına rağmen, sonra yasal problem yaşamamak için "Ben Irak'!tayım" açıklaması yapmıştı.

Not: Daha önce bölücü terör örgütü suçlaması ile yargılananlara destek veren ve CHP'deki "Kürt tezlerinin" mimarı olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun adı Wikileaks belgelerinde ajan olduğu iddialarıyla anılmıştı. CIA kodunun TR705 olduğu iddia edilmişti.

(Haberalp)


Editör: TE Bilisim