YEREL

Acıpayam Kaymakamlığı hayvan desteklerine devam ediyor

Acıpayam Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, sosyal güvenceden yoksun, desteğe ihtiyacı olan ailelere yönelik projelerine devam ediyor. 2012 yılında uygulanan projelerle ilçe merkezi, belde ve köylerde ikamet eden 28 aileye...



Türkiye genelinde günlük süt üretiminde ilçe olarak ilk sıralarda yer aldıklarını belirten Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, "İlçemiz, yaklaşık 50 bine ulaşan büyükbaş hayvan sayısıyla Denizli genelindeki hayvanların dörtte birine sahip. Projelerimizle ilçede her geçen gün daha da gelişmekte olan hayvancılığa katkı sağlıyoruz. Büyükbaşın yanında son yıllarda sayısı hızla azalan küçükbaş hayvancılığa da destek vermeye başladık. Bu potansiyeli daha da yukarılara çıkarma yönündeki çalışmalarımız devam edecektir." dedi.

Koyun desteğinden faydalananlardan Gülizar Kural ise, "Aldığımız bu koyunlarla geçimimizi temin edeceğiz. İnşallah kısa zamanda çoğalırlar. Desteklerini esirgemeyen kaymakamımıza ve vakıf yetkililerine çok teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.