Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a belgeli yanıt. Kızının Londra'daki evini nasıl aldığının belgelerini paylaştı
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, AK Parti eliyle Türkiye’de kamplaştırma, kutuplaştırma ve adaletsizliğin devam ettiğini söyledi. Parsak, bunun en son örneğinin Manisa’da çeşitli meslek gruplarından insanlara yapılan baskın sırasında başörtülü bayanlara kelepçe vurulmasıyla görüldüğünü belirtti.

Cihan Haber Ajansı (Cihan)’na açıklamada bulunan Parsak, AK Parti’nin güç sarhoşluğuyla toplumdaki korku ve endişeyi daha da derinleştirdiğini kaydetti. Seçim sonrasında toplumdaki gerilimin düşürülerek, normalleşmeye ihtiyaç olduğunu ancak bunun tam tersinin yapılmaya devam edildiğini dikkat çekti. Parsak, “AKP tek başına iktidara gelmesine rağmen hala şu mesajı vermeye çalışıyor; ‘Bak biz haklıyız, haklı olduğumuz için de kararlıyız. Yani ne çıkarsa çıksın biz bunlarla mücadele edeceğiz’ algısını devam ettirmeye çalışıyor. Bu da adaletsizliği daha da fazla derinleştiriyor. Bu durum güç sarhoşluğunun daha da arttığını gösteriyor açıkçası.” dedi.

“BAYANLAR İFADEYE ÇAĞRILSA GELMEYECEK MİYDİ?”

Hukuka, temel hak ve hürriyetlere aykırı aşırı tedbirci uygulamalara şahit olduklarını ifade eden Parsak, “Örneğin Manisa’daki bayanlara yapılanlar. Burada adliyeye intikal eden bir konu varsa bile bu böyle olmamalıydı. Aşırı orantısız tedbirler bunlar. Yani o bayanlara kelepçe takmadan götürülemez miydi? Götürülseydi ne olurdu? Ellerine kelepçe vurmadan gözaltına alsaydınız bir şeyler mi eksilecekti yani. Bırakın gözaltına almayı ifadeye bile çağırsalardı gitmeyecekler miydi yani. Şu garip bir şey mesela iktidarda başka bir parti olsaydı; ‘Benim başörtülü bacılarıma neler yapıyorlar’ derdi.”

Toplumdaki kamplaştırma, kutuplaştırma ve adaletsizliğin korkunun daha da derinleştirilmeye çalışıldığını ifade eden Parsak, AK Parti’nin seçimden çıkan sonuçları yanlış okumaya devam ettiğini anlattı. AK Parti’nin toplumdaki endişe halinin devam ettirmek istediğini ifade eden Parsak, şunları söyledi: “Seçimlerde de kontrollü gerginlikle ve korkutarak oy aldı. ‘Madem böyle oy alabiliyorum' diyor 'devam ettireyim' diyor. ‘Toplumun mesajı bu oldu bana' diyor, ‘Ben bunları yaptım, bununla ilgili toplum bana tepki göstermedi gibi bana destek oldu’ diyor."

Parsak, toplumun normalleşmesi gerekirken toplumsal gerginlikle ilgili daha da enerji birikmesinin devam ettiğini dile getirerek, “Millet bana yeni anayasa yetkisi verdi, millet bana başkanlık sistemine geçme yetkisi verdi, çözüm sürecini devam ettirme yetkisi verdi olarak algılayıp aynı yanlışın üzerinden yanlışı derinleştirerek sürdürmeyi devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim