YEREL

Alman girişimciler, Sivas’ta yatırım fırsatlarını araştırdı

Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) tarafından yatırım alanlarını görmek ve projelerini sunmak için Sivas'a davet edilen Alman heyet, Sivaslı işadamları ile bir araya geldi. CÜ Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk...



CÜ Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, İstanbul'da Sibel Demirci ve arkadaşlarıyla Sivas'ta medikal kür merkezi kurulması konusunda bir görüşme yaptıklarını belirterek, "Bu görüşmede Sivas'ta buluşmayı kararlaştırmıştık. Kendileriyle yapmak istedikleri işler nedir, yatırım yapmak istedikleri alanlar nedir, ne gibi düşünceleri var bunları ilgili kişilerce de değerlendirmek istedik. Yaptığımız görüşmede hangi kurumlarla ve hangi alanlarda kimlerle görüşmek istedikleri yönünde tavsiyeleri oldu. Biz de bu şekilde sizlere ulaştık. Toplantı sonunda neler yapacağımızı netleştireceğiz." dedi.

2. Türk-Alman Yenilenebilir Enerji Forumu dolayısıyla tanışma fırsatı bulduklarını belirten Uluslararası Ticaret ve Proje Danışmanı Sibel Demirci ise "Konunun sadece enerji kaynağı değil de daha farklı konularda kentimizi kalkındırmak, geliştirmek olduğunu düşünerek Cumhuriyet üniversitesiyle iletişime geçerek alt yapıda neler var, kimler yatırım yapmak istiyor, kimler yatırımına destek bulmak istiyor, kendini büyütmek geliştirmek isteyen sektörler varsa bir araya gelelim istedik.” şeklinde konuştu.

"SERACILIK, MADENCİLİK, DEMİR ÇELİK GİBİ PEK ÇOK KONUDA YATIRIM DÜŞÜNCESİ VAR"

Bu toplantının ardından neler yapabilir noktasında bir çalışma gurubu oluşturmak istediklerini anlatan Demirci, şöyle devam etti: "İkinci aşamada sizleri Almanya'ya, Avusturya'ya ilgi duyulursa İsviçre'li firmaların ziyaretine götürmek istiyoruz. Son toplantı yine Sivas'ta olacak. Yatırım alanları netleşmiş olacağı için. Seracılık, madencilik, demir çelik gibi pek çok konuda yatırım düşüncesi var. Çok güzel bir sağlık kenti projesi oluşturduk. Onun sunumunu da yapacağız. Birlikte 2 ve 3'üncü aşamaları gerçekleştireceğimiz bir toplantı olmasını umuyorum."

Toplantıya Belediye Başkan Vekili Hayri Köse, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Alman SGE-Group adına Hartmut Göpfert, Avusturya'dan Dr. Dan Poll, Yüksek Mimar ve Mühendis Klaus Bezirsky, Yüksek Enerji ve Çevre Mühendisi Murat Hopur, fakülte dekanları, işadamları ve öğretim üyeleri de katıldı.

Toplantı Sivaslı işadamlarıyla yurt dışından gelen heyetin karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasının ardından yatırım alanlarının gezilmesiyle sona erdi.