YEREL

Amasya UZEM Stüdyoları'nda düzenlenen çalıştay canlı yayınlandı

Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) "Türkiye'de Uzaktan Eğitim" konulu çalıştay düzenledi. Amasya Üniversitesi UZEM’in stüdyolarında canlı olarak gerçekleştirilen programa çok sayıda akademisyen katıldı.Canlı...


Canlı yayınlanan programda, uzaktan eğitim nedir?, daha etkili uzaktan eğitim nasıl yapılabilir?, uzaktan eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için nelere dikkat etmek gerekir?, başarılı olmak için gereken unsurlar nelerdir? ve mevcut problemlerin çözümü gibi konular tartışıldı.
Programa katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi UZEM Müdürü Doç. Dr. Sönmez Pamuk, Türkiye'de uzaktan eğitimin çok ilgi gören bir konu olduğunu, dolayısıyla nitelikli eğitimin ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi. Uzaktan eğitim faaliyetlerinde üniversiteler arası işbirliğinin önemine değinen Pamuk, işbirliğinin sağlanması halinde eğitim olanakları ve tecrübelerin daha geniş alanda kullanılabileceğini kaydetti.
Amasya Üniversitesi UZEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Recep Çakır ise ''Hayat boyu öğrenme süreci boyunca uzaktan eğitim fırsat eşitliği sağlıyor. Engelli bireyler, eğitimini çeşitli sebeplerle tamamlayamamış kişiler, çalışanlar uzaktan eğitim sistemi sayesinde eğitimden kopmuyorlar. Türkiye'nin çok farklı noktalarından öğretmenlerimiz üniversitemiz uzaktan eğitim yüksek lisans programlarında akademik yolculuklarını ihmal etmeden eğitim öğretime devam edebiliyorlar.'' dedi.
Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Mahiroğlu, ''Uzaktan eğitim birbirinden uzakta olan öğretmen ve öğrencinin aynı zamanda aynı mekanda biraya getirilmesi ve bir öğrenmenin gerçekleştirilmesidir. Örgün eğitimle uzaktan eğitim arasında öğrenme açısından bir fark yoktur. Öğrenme her iki durumda da öğrencinin zihninde meydana gelir. Çeşitlenen uzaktan eğitim materyalleriyle de öğrenme sürecinde kalite artmıştır. Yüz yüze eğitimde öğrenci takıldığı zaman, danışmana ihtiyaç duyduğunda sorusunu sorabilmekte, arkadaşıyla, öğretmeniyle etkileşimde bulunabilmektedir. Zira uzaktan eğitimde de materyali etkili kullanırsanız etkileşim güçlü olacaktır.'' ifadelerini kullandı. Program diğer katılımcıların görüşlerini beyan etmelerinin arıdan sona erdi.