YEREL

Ankara İtfaiyesi, İtfaiyecilik Lisesi öğrencilerini eğitiyor

Ankara İtfaiyesi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı İtfaiyecilik Lisesi öğrencilerini eğitiyor. 2010- 2011 eğitim ve öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı arasında imzalanan...



    İtfaiye Dairesi Başkanlığı Merkezi, liseli itfaiyeci adaylarının mesleğe ilk adım attıkları tam kapsamlı bir eğitim merkezi konumunda. İskitler Endüstri Meslek Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı öğrencileri 10. sınıftan itibaren mesleğin ana karargahında kendileri için tahsis edilen sınıflarda teorik ve uygulamalı derslere katılıyor. 11. sınıfa devam eden 24 itfaiyeci adayı öğrenci, haftada 2,5 gün toplam 25 saat, 10. sınıf öğrencisi 24 itfaiyeci adayı da haftada 1 gün toplam 10 saat teorik ve uygulamalı mesleki ders alıyor. İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı’nda uygulanan ders programıyla; yangına ve doğal afetlere karşı yapılacak hazırlıklar, hazırlıkların denetlenmesi, binalarda, arazide ve taşıt kazalarında kurtarma yöntemleri, günün teknolojisine uygun olarak elektronik ve kimyasal yangınlarla mücadele yöntemlerinin gençlere kazandırılması amaçlanıyor.

    2009-2010 öğretim yılında, 24 öğrenci ile eğitime başlayan İskitler Endüstri Meslek Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü ilk mezunlarını, 2012-2013 öğretim yılı sonunda verecek.

    Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına uygun olarak hazırladığı ders programı kapsamında 12. sınıfa devam eden 24 öğrenci, 3 gün mesleki eğitim konusunda toplam 24 saat staj yapıyor. İtfaiyecilik lisesi son sınıf staj programı kapsamında İşletme Beceri Eğitimi Uygulamalarına ağırlık veriliyor. Lise eğitimi ile çekirdekten itfaiyecilik mesleğini seçen genç itfaiyeci adayları, şu anda Kocaeli, Antalya, Yalova, Gaziantep, Tekirdağ, Karabük, İzmir ve Giresun’da bulunan itfaiyecilik yüksek okullarında eğitimlerini sürdürebilecek. Türkiye’de İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı, 2009-2010 öğretim yılında mesleki liselerde branş eğitimi olarak örgün eğitim içerisinde yer almaya başlamıştı.