YEREL

Babalar evlatları için diploma alacak

Milli Eğitim Bakanlığı ve AÇEV işbirliği ile hayata geçirilen 'Baba Destek Eğitimi Projesi' kapsamında Samsun’da 6-11 yaş arasında çocuğu bulunan babalara, çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda 11 haftalık eğitim veriliyor....



        Milli Eğitim Bakanlığı’nın Anne Çocuk Vakfı (AÇEV) ile işbirliği yaparak hayata geçirdiği 'Baba Destek Eğitimi' adlı proje kapsamında Samsun’da 6-11 yaş arasında çocuğu bulunan babalara çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda okullarda 11 haftalık eğitim veriliyor. Üçüncü grubun katılım gösterdiği Necatibey İlkokulu’nu ziyaret eden İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, proje hakkında bilgi verdi.

        OKULLAR KÜLTÜR MERKEZİNE DÖNÜŞTÜ

        Geçmişte çocukların kişisel gelişimi ve eğitiminde annelerin etkin rol oynadığını ve babaların geri planda kaldığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, günümüzde değişen sosyoekonomik şartların mevcut durumu değiştirdiğini söyledi. Günümüzde babaların çocuklarının kişisel gelişimi ile eğitimine katkı sunmaya başladığını belirten Numanoğlu, şunları dile getirdi: “Milli Eğitim Bakanlığı AÇEV ile birlikte 'Baba Destek Eğitimi' adlı projeyi oluşturarak eğitimli ailelerin oluşmasını amaçladı. 10 ile 13 hafta süren bu program kapsamında, 6-11 yaş arasında çocuğu bulunan babalara çocukların gelişimi ve nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda eğitim veriliyor. Şu unutulmamalıdır; biz çocuklara okullarda iyiyi doğruyu öğretiyoruz, ama çocuk eve gittiğinde bu davranışları geliştirecek davranışlar görmediği zaman, tam tersini gördüğü zaman öğrenmeyi davranış haline dönüştüremiyor. Biz bu amaçla aileleri de eğitmeliyiz. Okullar Hayat Olsun Kampanyası ile okullar vatandaşlarımızın yararlanabileceği birer kültür merkezi haline dönüştü."

        VELİLER EĞİTİMDEN MEMNUN

        Proje kapsamında eğitim alan Mehmet Çalışkanel isimli veli, babalara verilen eğitimin son derece yararlı olduğunu belirterek, projeye katıldıktan sonra çocukların eğitimi hakkında bilmediği birçok konuyu öğrendiğini söyledi.