MEB'den milyonlarca veliyi ilgilendiren haber MEB'den milyonlarca veliyi ilgilendiren haber
Değerli Arkadaşlarım;
Kurslarımız kapatılma sürecinde Türkiye Özel Öğretim Kursları Platformu olarak bir araya gelmiş ve büyük bir mücadele sürdürerek kapatılmayı durdurmuştu.

İlk “Büyük Ankara Buluşması’nda (Meyra Otel) İlimizi temsilen 15 kurum toplanıp orada olmuştuk. Divan üyesi arkadaşlarımla beraber yaklaşık olarak 50.000 Km yol yapıp günler ve geceler süren toplantılara katıldım. Hemen hemen tüm illerimizdeki ve pek çok ilçemizdeki kurumlarımızı ziyaret ederek desteklerini almaya ve daha ileri örgütlülüklere katılma çağrıları yapmaya çalıştım.

Benimle birlikte Divana seçilen tüm arkadaşlarım büyük bir fedakârlık ile ve hiçbir menfaat beklemeden bizlere tevdi ettiğiniz ödevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştılar. Kendilerine emek ve sabırlarından dolayı teşekkür ediyorum.
SETA vakfında kurslarla ilgili 1 çalıştay düzenledik.
TBMM Milli Eğitim Komisyonu başkanı AK PARTİ Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Eski başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk, Bakan yardımcılarımız, Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurulu Üyeleri, Özel Öğretim Genel Müdürümüz, Daire başkanlarımız, Siyasi partilerin TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyeleri ile defalarca görüştük. 

Ankara Ticaret Odası, İstanbul Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, pek çok ilimizin Ticaret Odası başkanları ile ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Maliye Bakanı ile görüşerek kurslarımızın ekonomik ve yasal sorunlarını istişare ettik.
Onlarca Tiwiter etkinliği düzenledik. Bakanlığımıza binlerce mektup gönderdik.
Tüm siyasi partilere ve eğitim komisyonlarına kurslarımızın sorunlarını anlatan dosyalar ilettik.
CHP, MHP, Saadet Partisi, Hüda Par, Hadep ve Ak Parti genel Merkezleri ile ve genel başkanları ile (Cumhurbaşkanımız hariç) görüşmeler gerçekleştirdik ve kurslarımızın ivedilikle çözülmesi gereken sorunlarını ilettik.
Diğer Meslek dernekleri ve Sektör Dernekleri ile onlarca toplantı gerçekleştirdik.
Bu çalışmaları hiçbir kurumdan ve kişiden yardım ve destek almaksızın tamamen kendi kişisel bütçelerimizle organize ettik. 

Tüm bu çabalarımız sırasında dernek olamamanın sıkıntılarını yaşadık. Diğer dernekler çok kolay randevu alıp hemen hemen tüm Bürokratik engelleri rahatlıkla aşabiliyorken biz en basit randevu için bile çok zorlandığımızı hissediyorduk.
Örgütlülüğümüzü bir üst aşamaya taşımanın yolunun mutlaka önce dernekleşme, sonra sırasıyla Federasyon ve Konfederasyon biçiminde organize olmaktan geçtiğini tecrübelerimizle öğrendik.

7 kurucu ile KURS DER  “Özel Öğretim Kursları ve Muhtelif Kurslar Geliştirme Derneği” adı altında bir dernek kurduk.
Bu dernek tüm Türkiye’nin Çatı Derneği olarak kuruldu.
Daha sonra İllerimizde bulunan Platform il temsilcileri ile bir toplantı yaptık ve her ilimizde birer Kurs Der Şubesi açmaya, açılan bu şubeleri bölge federasyonları olarak örgütlemeyi ve nihayetinde federasyonlarımızı KURS DER KONFEDERASYONU şemsiyesi altında organize etmeyi kararlaştırdık. 

Sırasıyla Kayseri, Adıyaman, Samsun, Kırşehir, Malatya, Ankara Batı, Ankara Doğu, Ankara Kuzey, Batman, Van, Muş, Elazığ, Şanlıurfa, Kars, Iğdır, Balıkesir, Uşak, Denizli, Rize, Trabzon, Amasya, Tokat, Çorum, Çankırı, Gaziantep, İzmir, Muğla, Tekirdağ, Bursa, Adana dernekleri kuruluyor.
12 Aralıkta İstanbul kurucuları olarak bir zoom toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantıdan Anadolu yakasından 1, Avrupa yakasından 1 adet olmak üzere 2 yeni dernek kurma kararı aldık.  Anadolu yakasında bu iş ve işlemlerle Özeliz ÖÖK kurucusu Turgay Bey, Avrupa yakasında An Yayınları ve An ÖÖK Kurucusu Hasan Beyin himayelerinde gerçekleştirileceğinin bilgisini vermek isterim. Kendilerine buradan teşekkür ederim.
Önümüze kısa – orta ve uzun vadeli olarak aşağıdaki hedefleri koyduk:
Fark yaratmak zorundayız. 2590 Özel Öğretim Kursu ve yaklaşık olarak 3500 Kişisel Gelişim Kursu’nu temsil ediyoruz. Biz derde derman olmak zorundayız. Yola böyle çıkmıştık, böyle devam edersek kazanacağız.
1. KDV muafiyetini şu anki hali ile korumak ve sürdürülmesini sağlamak için mücadele edeceğiz. KDV %1 OLMALI.
2. Stopaj %8 olarak uygulanmalı.  Bu uygulama yasal güvence altına alınmalı.
3. Tüm gruplar, istedikleri dersten, bilim grubundan, etkinlik ve uygulama kursu alabilmeli,Bu durum asla sınırlandırılmamalı. Anayasa Mahkemesinin iptal gerekçeleri ortadan kalkana kadar, öğrenciler ve veliler istedikleri alandan hiçbir kısıtlama olmaksızın kurs alabilmeli.
4. Kurumlarımızın teftişi iyileştirmeyi hedeflemeli, baskın, kusur arama, cezalandırma, tehdit etme, göz korkutma, tahakküm kurma içeriklerinden arındırılmalı;
5. Teftişler Okul Müdürlüklerince değil Marif Müfettişlerince yapılmalı, Yani rehberlik amaçlı teftiş gerçekleşene kadar çalışılmalı.
6. Kursları ilgilendiren her türden yasal düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken, meslek derneklerinden belirli sayıdaki temsilci karar mekanizmalarında yer almalı, yasaların yazılma sürecine dernekler bizzat katılmalı.

7. Özellikle pandemi sonrası şekillenen yeni Eğitim İkliminin araştırılması konusunda komisyonlar, çalışma ekipleri oluşturulmalı ve MEB yönlendirici çalışmalar gerçekleştirilmeli.
8. Yeni Eğitim İklimi’nin oluşturucuları ile mümkün olduğunca çok sayıda ve nitelikte çalışma gerçekleştirilmeli.
9. Her ilde bulunan Üniversitelerin Fen - Edebiyat fakülteleri ve Özellikle Eğitim Fakülteleri ile Kurumlarımızın ihtiyaç duyduğu öğretmen ihtiyacının karşılanması konusunda işbirliği yapılmalı. (Böylelikle hem yeni bir öğretmen kaynağı oluşturulmuş hem de atanamayan öğretmenlere istihdam yaratılmış olur.)
10. Mevcut kurumlara ve açılacak olan kurumlara mali, hukuki ve resmi iş ve işlemler konusunda DANIŞMANLIK Hizmetleri sağlanmalı.
11. Kurumlarımızın karşılaştığı hukuki problemleri çözmek amacıyla hukuk bürosu oluşturulmalı.
12. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde ve Bakanlık binasında KursDer mevzuat masası kurulmalı. 
Şimdi sıra İSTANBUL da.

Tüm Türkiye’ye örnek ve öncü olmak üzere:
Acilen 2. Ve 3. derneğimizi kurmamız ve bölgemizdeki diğer il dernekleri ile bir araya gelerek Bölge federasyonumuzu oluşturmamız gerekiyor.
Bu amaçla Tüm Kurumlarımızın desteğini bekliyoruz.
TEŞEKKÜRLER..

Alıntı

Editör: TE Bilisim