Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, 5434 Sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi sundu.

TBMM Başkanlığı’na yazılı olarak sunulan kanun teklifi ile 7 Ocak 2015 tarihinden önce emekli olup da 30 yıldan fazla olan hizmet süreleri için ikramiye alamamış olan emeklilerin, 30 yıldan fazla olan hizmet süreleri için hesaplanacak ikramiye farkının, emeklilik ikramiyelerini aldıkları tarihten itibaren işletilecek yasal faiziyle birlikte kendilerine veya hak sahiplerine ödenmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Kanun teklifinin gerekçesinde ise özetle; 5434 sayılı Kanunda yer alan ‘... verilecek emekli ikramiyesinin hesabında 30 fiili hizmet yılından fazla süreler ile ...’ ibaresinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği belirtilirken, iptal kararının yürürlüğe girmesiyle 7 Ocak 2015 ve sonrasında emekli olanlara, hizmet sürelerinin 30 yıldan fazla olan süreleri için de emekli ikramiyesi ödenmesi gerektiği vurgulandı. Gerekçede, emekli ikramiyesinde 30 yıl sınırlaması konusundaki iptal kararı ve uygulamada ortaya çıkan durum ile yaşanan mağduriyetlerin çözüme kavuşturulması gerektiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim