Türk insanına anlatılmayan gerçekler! Türk insanına anlatılmayan gerçekler!
EXPO 2016 Antalya’ya katılacağını bildiren Güney Kore, resmi katılım anlaşmasını imzaladı. Anlaşmaya, Güney Kore adına ülke bahçesinin yapımını üstlenen merkezden Hun Park, EXPO 2016 Antalya adına Genel Sekreter vekili Faik Akturan imza attı.

Türkiye ile Güney Kore arasındaki EXPO 2016 Antalya ile ilgili görüşmelerde resmi imza atıldı. Güney Kore Tarım, Gıda ve Kırsal İşler Bakanı Dong Phil Lee, 17 Haziran 2015 tarihinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve EXPO 2016 Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Eker’e gönderdiği mektupta katılım kararı aldıklarını bildirmişti. Ülke komiseri atamasının ardından Güney Kore’den 5 kişilik bir heyet, Hun Park başkanlığında Antalya’ya geldi. Konuk heyete önce proje ve yapım aşaması ve alan detaylı şekilde anlatıldı. Güney Kore’ye ayrılan bölüm gösterildi. Proje sunumu sonrası bin 121 dönümlük alana geçildi ve konuk ülkeye ayrılan bölüm gösterildi.

Araziyi gezen heyet daha sonra imza töreni için tekrar yönetim binasına geldi. İki ülkenin köklü bir geçmişi olduğuna değinen EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter vekili Faik Akturan şöyle konuştu: “Güney Kore, zengin bir kültüre sahip. EXPO 2016’da da bu kültürü yansıtan bir bahçe ile aramızda olacaklarına inanıyoruz. Biz de Türkiye olarak 2013 yılında Suncheon EXPO’da bir bahçe açtık ve bahçemiz hala açık. Sizler de açtığınız Güney Kore bahçesini bizlere emanet edeceksiniz ve biz de çok uzun yıllar açık kalacak bu bahçeye tıpkı sizin Suncheon’daki Türk bahçesine baktığınız gibi titizlikle bakacağız”.

Güney Kore heyeti başkanı ve aynı zamanda şef mimarı olan Hun Park da “Türkiye’nin 2013’de Suncheon EXPO’sunda açtığı bahçeye ilk günkü gibi bakmaya devam ediyoruz.” dedi.

Konuk heyete EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık ile endemik bitkiler kitabı ve çeşitli hediyeler sunuldu.

Editör: TE Bilisim