Parti içindeki Bileşenler Grubu’nun “PKK ile aranıza mesafe koyun” çağrısına Kürt grubu cevap vermedi, 3 Ocak tarihinde yapılacak olan kongrede parti içinde tasfiye ve bölünme bekleniyor.

TERÖR destekli siyaset yaptığı için 1 Kasım seçimlerinde 3 puan kaybetmekle suçlanan HDP'de, parti içindeki kriz her geçen gün tırmanıyor. 'Türkiyelileşme' söylemi ile hareket eden HDP’nin, aralarında Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Birleşik Devrimci Parti, Toplumsal Özgürlük Partisi gibi sosyalist tabanlı 10'un üzerinde oluşumla birlikteliği, ayrılma noktasına geldi. Bileşenler Grubu, 'terör destekli siyaset'ten vazgeçilmesini talep etti. Kürt kanada, 'PKK ile aranıza mesafe koyun, Kandil desteğinden vazgeçin' çağrısı yapıldı.

Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”

OLAĞAN KONGREDE TASFİYE

Çağrıya kulak tıkayan Kürt kanadı, Kandil ısrarını sürdürüyor. Ocak'taki HDP 3. Olağan Genel Kurulu’nda, Kandil endeksli siyasete karşı çıkanların partiden tasfiye edileceği belirtildi. Yaşanacak olan bölünme, HDP’yi terör destekli bir siyasi parti konumuna düşürmekle kalmayacak, Kandil’in siyasi partisi konumuna düşürecek.

YSK'dan iptal istemine ret

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu, HDP'nin 'seçimlerin adil, demokratik, dürüstlük ve eşit rekabet koşullarında yapılmadığı gerekçesiyle' iptal edilmesi için yaptığı başvuruyu reddetti. 

Editör: TE Bilisim