Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
Millî Güvenlik Kurulu (MGK) Ocak ayı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirildi.

MGK toplantısının sona ermesinin ardından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda vatandaşların huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla yürütülen faaliyetlerin kapsamlı olarak görüşüldüğü, bu çerçevede; millî güvenliğe yönelik iç ve dış tehditler ile bölücü terör örgütüne ve DEAŞ’a karşı yurt içinde ve yurt dışında sürdürülen mücadelenin etraflıca değerlendirildiği kaydedildi.

İnsanlık dışı terör eylemleriyle, milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden örgütle mücadelenin, hukuk kuralları içerisinde, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği konusunda hassasiyet gösterilerek yürütülmekte olduğu, zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik tedbirlerin alınacağı ifade edilen açıklamada, bölücü terör örgütüne karşı, yakın iş birliği ve koordinasyon içerisinde başarılı operasyonlar icra eden güvenlik kuvvetlerimizin üstün gayretleri takdirle karşılandığı, şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileğinde bulunuldu.

Toplantıda ayrıca, Libya ve Yemen ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki gelişmelerin de ele alındığı belirtilen açıklamada, “Avrupa Birliği ile yeniden olumlu bir ivme kazanan ilişkilerimizdeki son gelişmelerden duyulan memnuniyet ifade edilmiştir. Siber saldırılar, siber güvenlik ve siber güvenlik faaliyetlerine dair Kurul’a bilgi sunulmuştur” ifadeleri yer aldı.
Editör: TE Bilisim