YEREL

Hayırsever iş adamı yakınlarına iyilik etmeyi miras bıraktı

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Malatyalı hayırsever iş adamı Hacı Mehmet Komşuoğlu, Hakk'a yürüdü. 64 yaşında ebediyete göçen Komşuoğlu’nu vali, belediye başkanınında aralarında bulunduğu binlerce kişi gözyaşları...



Hastane Caddesi üzerinde kurulan çadırda taziyeleri kabul eden küçük kardeşi Naim Komşuoğlu, şeker hastalığı bulunan ağabeyinin bununla birlikte kalp rahatsızlığı nedeniyle 4 yıldan bu yana stentle yaşadığını ifade etti. Ağabeyi için “O bir cemiyet insanı idi” diyen Naim Komşuğlu, “Bütün ömrünü insanlığa hizmet, ilim, irfan, hayır ve hasenat işlerine adamış bir adamdı. Onun hayata gözlerini yumması sadece bizleri değil, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinde bulunan dostlarını da üzdü. Cenaze namazında binlerce kişi vardı. Başsağlığı dileklerinin kabulü için kurulan taziye çadırı da onbinleri ağırladı. Taziye çadırına giren kişiler hüngür hüngür ağlayarak dışarı çıktı. Onun ölümü bizi derinden sarstı.” dedi.

Merhum iş adamının oğlu Harun Komşuoğlu da babasının kendi ömrünü İslam’a vakfettiği gibi kendilerine de sürekli iyilik, hayırseverlik nasihatlerinde bulunduğunu vurguladı. Komşuoğlu, şunları söyledi: “Babam sürekli olarak Kur’an hizmetine destek olmamızı ögütlerdi. ‘Din adına bir çaba sarfeden hiç kimseye ayırt etmeksizin yardımcı olun. Dünya namına çalışmayın, ahret için çalışın’ derdi. Biz de onun bu mirasına sahip çıkacak, layık olmaya çalışacağız.”

Fethullah Gülen Hocaefendi de hayırsever işadamı için taziye mesajı yayımladı. Hocaefendi mesajında, “İman ve Kur’an hizmetine sadakatla hizmet etmiş, gayretiyle hüsnü misal olmuş arkadaşlarımızdan Hacı Mehmet Komşuoğlu’nun irtihali darı beka eylemesinin gufran ve rahmetle sevdiklerine ulaşmasına bir vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz eder, ailesi ve dava arkadaşlarına sabrı cemil niyaz ederim” ifadelerini kullandı.