YEREL

Kitap okuma yarışmasında 160 öğrenci ödüllendirildi

Sivas Eğitimciler Derneği, düzenlediği Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren 160 öğrenciyi ödüllendirdi. Yarışmaya 3 bin kişi katılmıştı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Dernek Başkanı Murat Türkyılmaz,...



Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Dernek Başkanı Murat Türkyılmaz, 5 yıl önce 100 öğrenciyle başlattıkları yarışmada bugün 3 bin öğrenciye ulaştıklarını belirtti. Amaçlarının hediye vermekten ziyade kitaba olan ilginin azaldığı bir dönemde okuyan bir toplum için eğitimciler olarak ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Türkyılmaz, yarışmaya girmeseler de 5 bin öğrencinin belirledikleri kitapları okuduğunu tahmin ettiklerini, öğrencilerin bir kelime dahi öğrenmesi durumunda bunun büyük bir kazanç olacağını sözlerine ekledi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törende, 5-6 ve 7-8. Sınıflarda dereceye giren ilk 3 öğrenciye tablet bilgisayar, diğer öğrencilere ise mp4 ve kitap hediye edildi. Öğrencilere ödüllerini Müftü Yusuf Şahin, Emniyet Müdür Yardımcısı Yüksel Soysal, Valilik Planlama ve Koordinasyon Müdürü Gülistan Başaran takdim etti.